دولت قبل با اجبار منجر به صعود پرشتاب شاخص بورس شد اما اکنون دولت سیزدهم و نیز مدیریت جدید سازمان بورس به درستی در حال کنترل و مدیریت بازار هستند.
کنترل و مدیریت درست دولت و سازمان بورس؛ زمینه ساز بهبود وضعیت فعلی بازار سرمایه
31 ارديبهشت 1401 ساعت 11:56
دولت قبل با اجبار منجر به صعود پرشتاب شاخص بورس شد اما اکنون دولت سیزدهم و نیز مدیریت جدید سازمان بورس به درستی در حال کنترل و مدیریت بازار هستند.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران طی گفتگویی به روند این روزهای معاملات بورس اشاره کرد و افزود: دولت قبل با اجبار منجر به صعود پرشتاب شاخص بورس شد اما اکنون بازار سرمایه از حالت التهابی که در سال ۹۹ برای معاملات آن ایجاد شده بود خارج شده است.
"ابراهیم بهادرانی" اظهار داشت: قیمت ها تا حدودی کاهش پیدا کرده و بازار سرمایه اکنون تحت تاثیر اقدامات مؤثر انجام شده مسوولان سازمان بورس به روند منطقی خود نزدیک شده است.
وی با تاکید بر از بین رفتن حباب ایجاد شده در بازار گفت: اکنون نفت با آماری مناسب در حال صادرات است و قیمت آن هم بر مدار صعودی قرار گرفته است؛ بنابراین اگر بتوان ارز مورد نیاز بخش صنایع را از طریق صادرات کالا یا نفت به دست آوریم، امید داریم که بتوانیم تحت تاثیر چنین اتفاقی شاهد تداوم روند صعودی بازار باشیم.
مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اکنون دولت و مدیریت جدید سازمان بورس به درستی در حال کنترل و مدیریت بازار هستند، افزود: در دوره های قبل این بازار را به صورت تصنعی وارد مدار صعودی کردند که این اتفاق سبب ضرر و زیان شدید سهامداران تازه وارد در بازار شد.
وی معتقد است؛ اکنون بازار تحت تاثیر اقدامات مثبت انجام شده روند درستی را در پیش گرفته است.
اقدام درست دولت سیزدهم در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
بهادرانی در ادامه به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: شرایط استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی به گونهای پیش رفته بود که باید به طور حتم اقدامات لازم برای حذف آن انجام می شد.
مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران گفت: سال گذشته حدود ۱۹.۵ میلیارد دلار ارز به کالاهای ضروری اختصاص پیدا کرد؛ این در حالیست که ٤ میلیارد دلار آن ارز نیمایی و ۱۵.۴ میلیارد دلار ارز ٤٢٠٠ تومانی بود.
وی گفت: با توجه به افزایش قیمتها پیشبینی میشود که امسال به خصوص در حوزه گندم و روغن در مجموع به ٢٥ میلیارد دلار ارز نیاز داشته باشیم.
بهادرانی با بیان اینکه دولت خود را مکلف به کنترل کالاهایی می کند که ارز ۴۲۰۰ تومانی به آنها اختصاص پیدا می کند، افزود: این امر باعث خروج تولید کالاها از حالت رقابتی و ایجاد ضرر و زیان به بازار کالاها میشود؛ بنابراین قیمتگذاری خلاف واقعیتهای اقتصادی است و باید به طور حتم از به کارگیری آن جلوگیری کرد.
مشاور عالی رییس اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: دولت باید به گونهای اقدام به تعیین تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی کند که مصرف کننده مورد توجه قرار بگیرد و این اقدام نباید به گونهای باشد که سبب بهم ریختگی بازار شود.
وی تصمیم دولت برای اصلاح پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به عنوان اقدامی مثبت و درست دانست و گفت: بهتر است مسوولان برای همه جوانب آن چاره ای بیندیشند تا شاهد ایجاد هرج و مرج در بازار کالاهای مختلف نشویم.
بهادرانی به تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگاه بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: نتیجه این اقدام بر روند معاملات بازار مثبت است و می توام با این اقدام شاهد افزایش سود شرکت های تولیدی حاضر در بازار سرمایه باشیم.
کد مطلب: 12009