آزمایشهای موشکی در حالی انجام میشده که پس از تأیید اولین مورد ابتلا به کووید در ماه مه میلادی، تا کنون چهار میلیون نفر درگیر این بیماری همهگیر شدهاند؛ امری که هنوز مقامات کره شمالی از آن بهعنوان «تب» یاد میکنند.
هنوز هیچ یک از جمعیت ۲۵ میلیونی کره شمالی در برابر همهگیری کرونا واکسینه نشدهاند.
کشوری که توان تأمین غذا ندارد برای آزمایش موشکی چقدر هزینه میکند؟
21 خرداد 1401 ساعت 15:52
آزمایشهای موشکی در حالی انجام میشده که پس از تأیید اولین مورد ابتلا به کووید در ماه مه میلادی، تا کنون چهار میلیون نفر درگیر این بیماری همهگیر شدهاند؛ امری که هنوز مقامات کره شمالی از آن بهعنوان «تب» یاد میکنند.
به گزارش صدای بانک از خبرگزاری آفتاب، بر اساس گزارشی که یک اندیشکده دولتی در سئول روز پنجشنبه ۱۹ خرداد منتشر کرد کره شمالی در سال جاری میلادی بالغ بر ۶۵۰ میلیون دلار برای انجام آزمایشهای موشکی هزینه کرده است.
این مبلغ با پول لازم جهت پرداخت هزینه واکسیناسیون کووید-۱۹ برای کل جمعیت این کشور فقیر یکسان برآورد شده است.
راین اساس، پیونگیانگ با انجام ۱۸ دور آزمایش موشکی در سال جاری میلادی رکورد تازهای در این زمینه ثبت کرده است. بر اساس دادههای گزارش «مؤسسه کرهای تحلیلهای دفاعی»، کره شمالی در حدود ۴۰۰ تا ۶۵۰ میلیون دلار برای توسعه و آزمایش ۳۳ موشک پرتاب شده در سال جاری هزینه کرده است.
این آزمایشها در حالی انجام میشده که پس از تأیید اولین مورد ابتلا به کووید در ماه مه میلادی، تا کنون چهار میلیون نفر درگیر این بیماری همهگیر شدهاند؛ امری که هنوز مقامات کره شمالی از آن بهعنوان «تب» یاد میکنند.
وضعیت کمبود مواد غذایی و دارو در کره شمالی چگونه با آزمایش موشکی مرتبط میشود؟
در این گزارش آمده است که با مبلغ موشکهایی که در طی آزمایش در دریاها منفجر شدند میتوان «کمبود مواد غذایی سال را در کره شمالی جبران کرده و برای کل جمعیت کره شمالی یک دوز واکسن کووید-۱۹ خریداری کرد.»
کره شمالی با کمبود مزمن مواد غذایی دستوپنجه نرم میکند، مسئلهای که با سیاست خودقرنطینگی در دوران همهگیری کرونا و همچنین تحریمهای بینالمللی سختگیرانه بر سر برنامههای تسلیحاتی این کشور، تشدید شده است.
علیرغم اینکه در رسانههای دولتی کره شمالی گفته میشود همهگیری کووید تحت کنترل است، اما سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته هشدار داد که «اوضاع در کره شمالی بدتر خواهد شد و نه بهتر».
به اعتقاد کارشناسان باتوجهبه اینکه کره شمالی که یکی از بدترین نظامهای مراقبت بهداشتی در جهان را دارد؛ شیوع این بیماری میتواند باعث ایجاد یک بحران بهداشتی بزرگ در این کشور شود.
کره شمالی اولین مورد ابتلا به اُمیکرون را در تاریخ ۱۲ ماه مه میلادی اعلام کرد و بنا به آمار رسمی رسانه دولتی این کشور، تا روز پنجشنبه ۱۹ خرداد بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به «تب» مبتلا شده اند. هنوز هیچ یک از جمعیت ۲۵ میلیونی کره شمالی در برابر همهگیری کرونا واکسینه نشدهاند.
در اوایل شیوع بیماری کرونا، مقامات کره شمالی مرتباً پیشنهادهای ارسال واکسن کووید را حتی از سازمان جهانی بهداشت رد کرده بودند و اخیراً پیشنهادهای جدید کمکهای پزشکی و واکسیناسیون از کره جنوبی و آمریکا را نیز نپذیرفتهاند.
چرا خبر این آزمایشهای موشکی متعدد در رسانه دولتی کره شمالی برای مردم این کشور پخش نشد؟
نکته حائز اهمیت اینجا است که برخلاف رویه معمول که رسانه دولتی کره شمالی ۲۴ ساعت بعد از هر آزمایش موشکی موفقیتآمیز آن را در گزارشهای خبری خود پوشش میداد؛ اما هیچ یک از پرتابهای موشکی اخیر را گزارش نکرده است.
سوکیل پارک، مدیر منطقهای سازمان «آزادی در کره شمالی» در توییتر گفت: این بدان معناست که اکثر مردم کره شمالی آگاهی لازم «در زمینه حجم منابعی که دولت آنها در دریا منفجر کرده است» ندارند.
او همچنین در ادامه آورده است که مردم کره شمالی در مورد هزینههای نظامی این کشور در دوران «همهگیری، دو سال قرنطینه و افزایش سرسامآور قیمت داروها» در تاریکی نگه داشته شدهاند.
مقامات ایالات متحده و کره جنوبی هشدار دادهاند که کره شمالی در حال آمادهشدن برای انجام یک آزمایش هستهای جدید است.
وندی شرمن، قائممقام وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه گفت اگر پیونگیانگ هفتمین آزمایش هستهای خود را انجام دهد، با پاسخی «سریع و قاطع» مواجه خواهد شد.
کد مطلب: 12411