کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بهترین نوع طلا برای سرمایه گذاری

1 تير 1401 ساعت 17:17


زمانی که شما به منظور پس‌ انداز قسمتی از درآمد خود، برای خرید طلا اقدام می کنید، پرسش های بسیاری در ذهنتان پیش می آید؛ این که برای پس‌ انداز، سکه بخریم یا طلای دست دوم؟ شمش بهتر است یا طلای دست دوم؟ اصلا طلا نو بخریم یا طلای آب شده و سوالاتی از این دست که قصد داریم در این مطلب به شما کمک کنیم تا به پاسخ جامعی برای این سوال‌ ها برسید.
این که کدام نوع طلا برای سرمایه‌ گذاری گزینه مناسب تری است، به شرایط و قابلیت های شخصی شما وابسته است، لذا نمی‌ توان به صورت کلی در این خصوص چیزی گفت، ولی با این وجود در این مطلب به مواردی اشاره کردیم که در انتها به شما در تصمیم‌ گیری خرید طلا کمک شایانی خواهد کرد.

در ابتدا قصد داریم به این اشاره کنیم که اصلا چرا سرمایه‌ گذاری و خرید طلا حائز اهمیت است و در ادامه موضوع کدام نوع طلا برای سرمایه‌ گذاری بهتر است خواهیم پرداخت. طلا، فلز گران‌ بهایی است که با توجه به قابلیت های فیزیکی، هیچ‌ وقت از بین نخواهد رفت و از گذشته تا کنون مورد توجه افراد و به ویژه سرمایه گذاران بوده، هست و خواهد بود.
بحران و نوسانات اقتصادی تاثیر منفی بر روی طلا نخواهد گذاشت و موجب از بین رفتن آن نخواهد شد. همین قابلیت ها موجب شده که طلا مورد توجه اشخاص، خانواده و حتی یک کشور و البته کل سیستم‌ های اقتصادی در دنیا قرار گیرد.
بسیاری از مردم دنیا به خرید طلا از روش های مختلف اقدام می کنند تا این فلز گران‌ بها را به عنوان یک دارایی ارزشمند در سبد سرمایه گذاری خود داشته باشند و از ریسک سرمایه گذاری در بازارهای پرریسک تر دیگر کم کنند. همچنین سکه و طلا نسبت به بازار ارز وضعیت مطمئن تری برای سرمایه‌ گذاری دارد، چرا که به علت داشتن قیمت جهانی خیلی تحت تاثیر عوامل سیاسی قرار نخواهد گرفت.
حال چنانچه شما تصمیمتان برای خرید طلا قطعی است و تنها این سوال را دارید که کدام یک از انواع آن را خریداری کنید، موضوع کارمزد خرید بسیار حائز اهمیت است، چرا که به صورت کلی همین کارمزد باعث شده که در خرید طلا ۵ گزینه اصلی برای شما وجود داشته باشد؛
1) خرید سکه
2) خرید طلای نو
3) خرید طلای آب شده
4) خرید سکه و طلا در بورس
5) خرید طلای دست دوم یا بی اجرت

در ادامه قصد داریم به بررسی هر کدام از این ۵ مورد بپردازیم و شرایط و ضوابط خرید و سرمایه گذاری در هر کدام از آن ها را به زبان ساده مورد بررسی قرار دهیم تا مشخص شود با توجه به انتظاری که از سرمایه گذاری و خرید طلا دارید، کدام گزینه می تواند خرید بهتر، مطمئن تر و سودآورتری باشد.

۱) خرید سکه 

سرمایه‌‌ گذاری روی سکه همواره یکی از پرطرفدارترین روش‌‌ های سرمایه ‌‌گذاری روی طلا به حساب می آید. در صورت خرید سکه، پرداخت مالیات و اجرت نیاز نیست، به همین روی طبیعتا که در هنگام فروش نیز قیمتی از آن کاسته نخواهد شد، پس بسیاری از افراد از این روش برای سرمایه‌‌ گذاری استفاده می کنند تا سودآوری بیشتری کسب کنند و زودتر به سود برسند.
البته سکه خود انواع گوناگون از جمله تمام سکه، نیم سکه، ربع سکه، سکه امام، سکه طرح قدیم و سکه پارسیان دارد که هر کدام با توجه به قدرت خرید مردم و تقاضایی که در بازار برای آن وجود دارد، علاوه بر قیمت طلای به کار رفته در آن سکه، حباب قیمتی نیز دارد که معمولا در سکه هایی با قیمت های پایین تر (مثل سکه های گرمی و ربع سکه) بیشتر است و تقاضای خرید بالا برای آن هاست که این موضوع را شکل می دهد.
مزایا معایب

۲) خرید طلای نو 

نوع دیگری که قصد داریم به آن پردازیم، طلای نو و یا همان طلای زینتی است. در بازار طلا خرید طلای زینتی میان بانوان بسیار پرطرفدار است. این نوع طلا برای سرمایه‌‌ گذاری‌‌ های گزینه مناسب تری است، ولی برای سرمایه‌ گذاری کوتاه‌‌ مدت و حتی بلندمدت نمی توان روی آن حسابی باز کرد. همان طور که احتمالا حدس زدید، دلیل این موضوع هزینه‌‌ های جانبی خرید طلای زینتی مثل اجرت ساخت و مالیات بر ارزش افزوده می باشد.

لذا به منظور خرید چنین طلایی، به علاوه پرداخت ارزش خود طلا می بایست اجرت ساخت، مالیات و سود فروشنگان طلا را نیز بپردازید. در هنگام فروش آن نیز به اندازه اجرت از قیمت آن کسر خواهد شد، از همین روی سرمایه‌ گذاری بلند مدت برای طلای زینتی مناسب‌‌ تر است. چنانچه مدت خوبی زمان از خرید آن بگذرد، قیمت‌‌ های اضافی جبران می شوند، ولی در غیر این‌‌ صورت و اگر بخواهید آن را به هر دلیلی به فروش برسانید، قطعا متضرر خواهید شد.
مزایا معایب

۳) خرید طلای آب شده یا شمش طلا

طلای آبشده در واقع از ذوب کردن طلای متفرقه حاصل می شود. طلای متفرقه همان طلای دست دوم و طلای شکسته‌ ای می باشد که افراد زمانی آن‌ ها را برای فروش به طلافروشی‌ ها فروخته اند. در کارگاه، طلای دست دوم و شکسته شده را در کوره‌ های خاص ریخته‌ گری طلا و جواهرات ذوب می کنند، از همین روی به آن طلای آب شده گفته می شود.
چنانچه خواستید برای خرید طلای آب شده اقدام کنید، بهتر است تمامی جوانب این سرمایه گذاری را در نظر بگیرید و تنها به کدهایی که بر روی آن ثبت شده اتکا نکنید. چنانچه طلای آب شده خریداری کردید، مطمئنا آن را به افراد معتبر و قابل اعتماد نشان دهید و به صورت کلی تلاش کنید از مغازه های معتبر خرید خود را انجام دهید که حتما تحت نظر اتحادیه طلافروشی باشند تا خیالتان بیشتر راحت شود.
طلای آبشده به صورت کلی سوژه‌ خوبی برای سودجویان بازار طلاست، به این خاطر که اعتبار، فاکتور و عیار مشخصی ندارد و مثل خرید طلای دست دوم، خرید طلای آبشده نیز با ریسک تقلبی بودن روبرو است. در نظر داشته باشید که امکان دارد طلای آبشده ناخالصی داشته باشد و عیار آن پایین تر از عدد اعلامی توسط فروشنده باشد. به منظور بررسی آن می بایست به وسیله فردی ماهر و حرفه‌ای طلای آب شده قیچی بخورد یا این که طلای آب شده را از اول ذوب کنند و دوباره انگ بزنند تا از عیار آن اطمینان حاصل کنند.
در ازای خرید طلای آب شده اجرت و کارمزدی بابت آن پرداخت نخواهد شد و از طرف دیگر نیز مالیات به آن تعلق نخواهد گرفت و سود بیشتری نسبت به مصنوعات طلا را برای سرمایه گذار به ارمغان خواهد آورد. شما طلای آبشده را به قیمت همان عیاری خریداری می کند که روی آن نوشته شده و در زمان فروش هم قیمت با همان عیار محاسبه خواهد شد و این در حالی است که شما طلای نو با عیار ۱۸ یا همان عیار ۷۵۰ را از مغازه‌ دار خریداری می کنید، ولی در زمان فروش، به این خاطر که دیگر دست دوم به حساب نمی آید، طلا فروشان آن را با عیار ۷۴۰ خریداری خواهد کرد!
نکته‌ حائز اهمیت دیگری که سرمایه داران و فعالان بازارهای مالی را جذب خرید طلای آب‎شده کرده است، فروش ساده آن است. طلای آبشده جزو مواد خام و اولیه‌ کارخانجات و گارگاه‌ های سازنده‌ طلا و طلافروشان است، از همین روی می توان در هر زمانی آن را به راحتی به فروش رساند و برای این کار تنها می بایست حواستان را جمع کنید که به قیمت روز طلا بفروشید. همچنین در روزهایی که بازار طلا با نوسان قیمت روبرو می شود، سود طلای آب شده در زمان خرید بیشتر از روزهای دیگر است.

به بیان دیگر طلافروشان و دلالان سود بیشتری در معامله طلا آبشده در نظر می گیرند، به این خاطر که در روزهایی که بازار طلا با نوسانات قیمت همراه است، زیرا تقاضا برای خرید طلای آب‎شده زیاد است، قیمت طلا در بازار گران‌ تر از قیمت واقعی و جهانی خود می‌ شود. بهترین گزینه‌ ای که در مقابل طلای آبشده می‌ توان معرفی کرد شمش است. لازم به ذکر است که شمش طلا از اعتبار بالایی برخوردار است و علائم حک شده بر روی آن همین موضوع را اثبات می کند.
مزایا معایب

۴) خرید طلا و سکه در بورس

صندوق‌‌ های سرمایه‌‌ گذاری در واقع همان شرکت‌‌ هایی هستند که سبد مربوط به خود را دارند و با فروش واحدهای خود، خریداران را در سود سبدها شریک می نمایند. برای طلا نیز انواع صندوق‌‌ های سرمایه گذاری در طلا تعبیه شد است و با توجه به این‌‌ که صندوق‌‌ ها به صورت معمول سود ثابتی را به ‌‌شکل دوره‌‌ ای به سهامداران خود می پردازد، برای کسانی که در امر سرمایه گذاری تازه کار هستند، مناسب تر است.

در روشی دیگر و برای معامله سکه در بورس، شما سکه را از طلافروشی می خرید و به بانک مرکزی می روید و در ادامه بانک بعد از تایید صحت سکه، آن را تحویل می گیرد و گواهی سپرده طلا را تحویل شما خواهد داد. سپس توانایی این را خواهید داشت که سپرده را در بازار بورس دقیقا مثل یک سهام عادی مورد معامله قرار دهید. در این روش می‌‌ توانید سپرده را در بازار بورس بخرید و با مراجعه به بانک مرکزی معادل ارزش آن سکه را دریافت نمایید. در حقیقت بدین وسیله، شخصی از پیش سپرده را خریداری کرده است، با شما وارد معامله فروش می‌‌ شود.
مزایا معایب

۵) خرید طلای دست دوم یا بی‌ اجرت 

طلای دست دوم به طلایی می گویند که برای بار دوم به وسیله طلا فروش از کاربر طلا خریداری شده و وارد ویترین طلافروشی می‌ شود. برخی در پاسخ به این سوال که کدام طلا ضرر کم تری به همراه خواهد داشت، طلای دست دوم را به سایر افراد توصیه می کنند.
از آن جایی که در یک مطلب جداگانه به صورت اختصاصی در این خصوص صحبت کردیم و نکات بسیار ارزشمندی را عنوان کرده ایم، در این مطلب دیگر جزئیات آن را بیان نمی کنیم ولی اگر دوست دارید. 
مزایا  معایب


کد مطلب: 12668

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/12668/بهترین-نوع-طلا-سرمایه-گذاری

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com