تاریخ انتشارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۲
کد مطلب : 12952
دبیرکل کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران:

جداسازی وزارت بازرگانی عوارض دارد

۰
plusresetminus
برای ایجاد هر تغییری باید منافع ملی را در اولویت قرار داد. در نظر داشته باشید در حال حاضر که اقتصاد ما با اصلاح نرخ ۴۲۰۰ تومانی با چالش هایی رو به رو است، توان مقابله با چالش جدیدی مانند تشکیل وزارت بازرگانی را نخواهد داشت.
جداسازی وزارت بازرگانی عوارض دارد
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، دبیرکل کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران طی گفت و گویی با بیان این مطلب در خصوص تشکیل وزارت بازارگانی بیان کرد: بنده با جدا شدن وزارت بازرگانی و وزارت صمت در زمان قبل مخالف بودم. اما در حال حاضر هم با جدا شدن آن موافق نیستم.
جمشید نفر افزود: زیرا امور اداری ما به طور خیلی کندی انجام می‌شود حال اگر بنا به جداسازی این دو نهاد و تشکیل وزارت بازرگانی به طور مجزا باشد، تا بخواهد این وزارت‌خانه جدید سرانجامی بگیرد کارها روی زمین باقی مانده و مسئولیت‌ها تعریف نشده و به ایجاد مشکلات زیادی منجر می‌شود. بنابراین در حال حاضر که با مشکلات زیادی در اقتصاد همچون تحریم‌ها رو به رو هستیم، جدایی وزارت بازرگانی از وزارت صمت اقدام مناسبی نیست.
او در ادامه به موضوع چند نرخی بودن ارز اشاره کرد و گفت: اصولا چند نرخی بودن ارز مطلوب اقتصاد نیست و سبب ایجاد رانت‌هایی برای برخی گروه‌ها و در نهایت سواستفاده از این موضوع می‌شود. از طرفی دیگر به دلیل درگیر بودن مداوم ما با تحریم‌ها، این موضوع لطمه بیشتری به اقتصاد می‌زند.
دبیرکل کنفدراسیون صادرات اتاق بازرگانی افزود: این مشکلات سبب شده تا تولیدکنندگان به جای این که وقت خود را صرف تولید با کیفیت بالا و قیمت تمام شده پایین و تصاحب بازارهای جهانی کنند، دائما فکر و زمان خود را برای این می‌گذارند که از کدام روش استفاده کنند که آسیب کمتری در این فضا ببینند؛ موضوعی که برای تولید و تجارت ترمز محسوب می شود.
او با اشاره به وجود نرخ های متفاوت ارز تصریح کرد: در حال حاضر نرخ‌های ارز بسیار متفاوتی از بازار آزاد تا نرخ نیما و ... وجود دارد؛ موضوعی که تولیدکنندگان و صادرکنندگان را گیج کرده است، به طوری که نمی‌توانند برای تولید و تجارت خود برنامه‌ریزی درست و چشم انداز مطلوبی را متصور باشند.
نفر اضافه کرد: عمده این مشکلات به نبود دیپلماسی اقتصادی نه چندان قوی بر می گردد. به طور مثال با مروری بر تاریخ مشاهده می شود که ارزش روبل روسیه در برحه ای به شدت پایین آمد، اما این کشور با درنظر گرفتن سایست های صحیح توانست دوباره ارزش پول خود را افزایش دهد؛ این در حالی است که متاسفانه ما از چنین برنامه ریزی منظم و درستی در خصوص ارز برخوردار نیستیم.
او با اشاره به قیمت گذاری دستوری نیز بیان کرد: قیمت‌گذاری موضوعی است که از تولید شروع و محاسبه می‌شود، بنابراین دستوری بودن آن یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر است. کنترل روی قیمت‌ها کار درستی نیست؛ بنابراین اگر به زور بخواهیم قیمت‌ها را کنترل کنیم با مشکلات زیادی مانند کاهش کیفیت، کم فروشی و ... رو به رو خواهیم شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین