تاریخ انتشارچهارشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۱
کد مطلب : 13333
رونمایی از خدمت جدید بازار سرمایه

«ستاره»؛ پیونددهنده بازار پول، سرمایه و نظام حقوقی کشور

۰
plusresetminus
فاز اول طرح توثیق الکترونیک هوشمند دارایی‌ها ظهر امروز چهارشنبه، پنجم مرداد ماه، با حضور دادستان کل کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون راهبردی قوه قضائیه و رؤسای بانک‌های عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) و به میزبانی سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آغاز به کار کرد.
«ستاره»؛ پیونددهنده بازار پول، سرمایه و نظام حقوقی کشور
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، دکتر مجید عشقی در ابتدای آیین رونمایی از سامانه «ستاره»، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم سازمان بورس این است تا جایی که ممکن است با بهره‌گیری از بستر الکترونیک، خدمات در بازار سرمایه را در اختیار سرمایه‌گذاران به ویژه سرمایه گذاران خرد قرار دهد.
رییس سازمان بورس با اشاره به گام هایی که در این راستا توسط سازمان بورس با همکاری شرکت سپرده گذاری مرکزی و مدیریت فناوری برداشته شده، تصریح کرد: پرداخت سود نقدی از طریق سجام به صورت متمرکز که بار سنگینی را از دوش سهامداران خرد برداشته است، از جمله این موارد است.
او ادامه داد: با این اقدام، سود نقدی سهامداران به صورت الکترونیک و متمرکز به حساب انها واریز می شود.
دکتر عشقی، توثیق الکترونیک و هوشمند انواع دارایی های مالی را اقدام دیگر برشمرد که از سال گذشته آغاز شد و عنوان کرد: از امروز به صورت رسمی افراد می توانند از این سامانه استفاده کنند که این سامانه در سیستم بانکی نیز از امروز عملیاتی می شود.
او با اشاره به اهمیت سامانه توثیق الکترونیک هوشمند «ستاره» خاطرنشان کرد: سهامداران به ویژه سهامداران خرد می توانند با بهره‌گیری از این سامانه، نیاز به نقدینگی فوری خود را بدون اینکه مجبور به فروش سهام یا دارایی خود شوند، مرتفع کنند. به بیانی دیگر، از طریق این سامانه امکان دریافت وام کوتاه مدت میسر شده و پس از اتمام بازپرداخت وام، این وثیقه به صورت الکترونیک آزاد خواهد شد.
دکتر عشقی ادامه داد: اگرچه امکان وثیقه گذاری نیز پیشتر فراهم بوده، اما این امکان در ارقام و اعداد بالا و توسط اشخاص حقوقی و با روال سنتی و دستی بوده و اکنون امکان وثیقه گذاری سهام و دارایی ها به صورت الکترونیک و در مقادیر پایین نیز فراهم شده است.
رییس سازمان بورس کارکرد دیگر این سامانه را در دستگاه قضایی برشمرد و ادامه داد: اکنون امکان بهره‌گیری این سامانه در دستگاه قضایی فراهم شده تا توثیق هوشمند در عرض چند دقیقه امکان پذیر شود، اقدامی که پیشتر چند روز زمان می برد.
او تاکید کرد: در فازهای بعد امکان توثیق گواهی سپرده سکه، اوراق بدهی و یونیت‌های صندوقهای سرمایه‌گذاری یا همان ای تی اف‌ها نیز فراهم خواهد شد.
«ستاره»؛ نوآوری نهادی در فضای اقتصاد کشور
همچنین در این مراسم، وزیر امور اقتصاد و دارایی رونمایی از سامانه توثیق الکترونیک را آغاز یک حرکت بزرگ در اقتصاد کشور برشمرد و ادامه داد: سامانه ستاره یک نوآوری نهادی است و امید می‌رود با استمرار این حرکت، ثمرات آن نصیب مردم ایران شود.
احسان خاندوزی تصریح کرد: این نوآوری نهادی پیونددهنده ظرفیت‌هایی است که در اقتصاد کشور وجود داشته اما بنا به دلایلی تا کنون از آنها استفاده نشده است. امروز از طریق بستر سامانه ستاره امید می رود اتفاق مبارکی رخ دهد و مردمی که از دارایی‌هایی برخوردار هستند بتوانند از آنها به عنوان وثیقه استفاده کنند. از طریق این سامانه افراد می‌توانند به صورت برخط و بدون تشریفات حضوری و مسیرهای پرپیچ و خم اداری و کاغذبازی‌های رایج در شبکه اداری کشور، از امکان وثیقه‌گذاری دارایی‌های خود بهره‌مند شوند.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه امکان توثیق سهام فقط شامل دارندگان سهام عدالت نمی‌شود، گفت: دارندگان اوراق مشارکت، اوراق خزانه، گواهی سپرده طلا و هر اوراق بهادار دیگری نیز می‌توانند از این امکان استفاده کنند تا هم در سیستم قضایی کشور و هم در شبکه بانکی کشور به عنوان وثیقه استفاده شود.
خاندوزی ادامه داد: امروز فقط بانک ملی و دو بانک قرض‌الحسنه به صورت برخط به این سامانه متصل هستند، اما در ماه‌های آینده تمام شبکه بانکی کشور با دامنه وسیع‌تری می‌توانند این نقش را ایفا کنند و وزارت اقتصاد نیز به صورت ویژه به توسعه این سامانه اهتمام خواهد کرد.
اهتمام دستگاه قضایی از بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند
در بخش دیگری از آیین رونمایی از فاز نخست سامانه وثیقه‌گذاری الکترونیک (ستاره)، حجت الاسلام والمسلمین «محمد جعفر منتظری» اظهار کرد: از سازمان بورس و اوراق بهادار درخواست می‌کنیم تا این سامانه را به قوه قضاییه متصل کند تا رصد و دسترسی به اطلاعات متقاضیان توثیق سرمایه و سهام فراهم شود و قوه قضاییه در راستای توسعه این سامانه از هیچ همکاری‌ای کوتاهی نخواهد کرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: سهامداران حقیقی یا حقوقی که قصد وثیقه‌گذاری نزد شخص دیگری را داشته باشد، می‌توانند طی مراحلی و تحت نظارت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، سهام خود را به‌عنوان وجه‌الضمان نزد شخص دیگری که می‌تواند حقیقی یا حقوقی باشد، توثیق کند.
او تصریح کرد: این موضوع درباره دریافت وام از بانک‌های عامل (ملی، رسالت، مهر ایران) هم امکان‌پذیر است و سهامداران با توجه به مراحل تعریف شده در این بانک‌ها هم می‌توانند با توثیق از دریافت تسهیلات بهره ببرند.
منتظری خاطرنشان کرد: در مساله توقیق سهام نیاز به وجود سند نیست و می‌توان از خودرو و طلا می توان استفاده کرد، هر آنچه که مالکیت داشته باشد و قاضی بتواند حق طرف را تامین کند قابل استفاده خواهند بود.
به گزارش سنا؛ با رونمایی از این طرح در گام اول، مردم می‌توانند از سهام خود در بازار سرمایه به عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات و ضمانت نامه بانکی استفاده کنند.
همچنین در گام‌های بعدی پذیرش سایر دارائی ها نظیر سکه، اندوخته بیمه‌عمر، گواهی کسر از حقوق و ... برای انجام اموری که نیاز به وثیقه‌گذاری وجود دارد، به این سامانه افزوده خواهد شد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین