دارندگان پساندازهای کوچک و بزرگ با سرمایهگذاری در انواع مختلف صندوقهای سرمایهگذاری میتوانند از داراییهای خود در مقابل تورم محافظت کنند.
کارشناس ارشد بازار سرمایه مطرح کرد:
صندوقهای سرمایهگذاری خاصیت ضد تورمی دارند
26 مرداد 1401 ساعت 10:35
دارندگان پساندازهای کوچک و بزرگ با سرمایهگذاری در انواع مختلف صندوقهای سرمایهگذاری میتوانند از داراییهای خود در مقابل تورم محافظت کنند.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) و به نقل از صدای بورس، حسین عبده تبریزی با بیان اینکه بیشتر صندوقهای سرمایهگذاری از جنس صندوقهای سهامی بوده و راهی برای مقابله با تورم است، گفت: دارندگان پساندازهای کوچک و بزرگ به جای خرید تک سهم برای حفاظت از داراییهای خود در مقابل تورم، بهتر است به صندوقهای سرمایهگذاری روی آورند.
عبده تبریزی در ادامه جزئیاتی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری را تشریح کرد و توضیح داد: در صندوقهای سرمایهگذاری سهام، سرمایهگذار با ریسکی کمتر در ترکیبی از سهام سرمایهگذاری میکند. اینکار برای سرمایهگذار غیرحرفهای به مراتب بهتر از خرید تک سهم است.
او با اشاره به صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نیز گفت: سرمایهگذاری در این صندوقها نیز بهتر از سپردهگذاری در سیستم بانکی است، چرا که صندوقهای با درآمد ثابت، با ترکیب مناسبی از اوراق با درآمد ثابت و سپرده، نرخ بازده سرمایهگذار را ارتقاء میدهد.
عبدهتبریزی اضافه کرد: صندوقهای مختلط نیز به دلیل اینکه ترکیبی از صندوقهای سهام و اوراق با درآمد ثابت است، میتواند گزینهی مناسبی برای سرمایهگذار باشد.
او دربخش دیگری از صحبتهایش، صندوقهای «زمین و ساختمان» و «املاک و مستغلات» را گزینههای مناسب دیگری برای سرمایهگذاری ذکر کرد و توضیح داد: سرمایهگذارانی که قصد دارند در پروژههای ساختمانی سرمایهگذاری کنند و از طریق خرید ملک با تورم مقابله کنند، بهتر است در صندوقهای زمین و ساختمان یا املاک ومستغلات سرمایهگذاری کنند؛ اولی سرمایهگذاری در طرحی جهت ساختوساز و دومی سرمایهگذاری در ترکیبی از چندین دارایی است. صندوق زمین و ساختمان در پروژههای ساختمانی برای ساخت سرمایهگذاری میکند و صندوق املاک و مستغلات از خرید و فروش و اجاره سود میبرد.
به گفته وی، صندوقهای زمین و ساختمان و املاک و مستغلات که سرمایهگذاری در داراییهای فیزیکی میکنند، گزینهی مناسبی برای مهار تورم است.
او سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی خصوصی (سهامیهای خاص) و صندوقهای استارتآپی را برای سرمایهگذاران حرفهای مناسب خواند و تاکید کرد: این نوع از صندوقها به دلیل ریسک بالایی که دارند، بیشتر برای سرمایهگذاران حرفهای و نه مردم عادی مناسب است. بنابراین، آن دسته از سرمایهگذاران حرفهای که منابع قابلتوجه و ریسکپذیری بالاتری دارند، بهتر است با سرمایهگذاری دراین صندوقها، از مزایای آن بهرهمند شوند.
عبده تبریزی سرمایهگذاری در این صندوقها را روشهای مناسب برای مقابله با تورم برشمرد و گفت: سرمایهگذاری در این صندوقها برای آن دسته از سرمایهگذاران غیرحرفهای چون پزشکان، پرستاران، مهندسان، ورزشکاران و دیگر شاغلانی مناسب است که ترجیح میدهند به جای گذراندن وقتشان در تالارهای بورس و بررسی شبانهروزی صورتهای مالی، کار را به حرفهایهای مالی در صندوقها سرمایهگذاری بسپارند.
گفتنی است همایش «سرمایهگذاری در صندوق های سرمایه گذاری برای مقابله با تورم» با محوریت تبیین راههای عبور از تورم با ابزارهای بورسی ۱۴ شهریور ماه در محل شرکت بورس اوراق بهادار تهران برگزار می شود. در این همایش ضمن بررسی وضعیت اقتصاد ایران به صندوق های سرمایهگذاری پرداخته شده و ضمن تطبیق عملکرد این صندوقها با دنیا چالش ها، مزیت ها و فرصتهای موجود در این بخش از بازار سرمایه که به رغم حضور غیر مستقیم در آن ریسک پایینی دارد، تبیین خواهد شد.
کد مطلب: 13751