حمزه کریمی گفت: مهمترین پارامتر موجود، سیاستهای بانک مرکزی است و این موضوع میتواند تاثیر بسیاری بیشتری نسبت به رکود جهانی بر بازار سرمایه داشته باشد. اگر در بازار پول نرخ بهره بانکی که توسط برخی بانکهای متخلف دور زده میشود، کنترل شود و مجدد زیر عدد ۲۰ قرار گیرد، میتواند منجر به تزریق پول به بازار سرمایه شود.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، حمزه کریمی، کارشناس بازار سرمایه مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کلیت بازار را تشریح کرد و گفت: مهمترین پارامتر موجود، سیاستهای بانک مرکزی است و این موضوع میتواند تاثیر بسیاری بیشتری نسبت به رکود جهانی بر بازار سرمایه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی سیاستها و اتفاقات بر روی بازار سرمایه تاثیرگذار است، افزود: نرخ دلار از جمله عواملی است که اخیرا حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد منجر به رشد بازار سرمایه و رشد ۱۰ تا ۱۵ درصدی شاخص کل شد. همچنین تصمیماتی چون تدوین بسته حمایتی ۱۰ بندی برای بازار و تزریقهای مالی از سوی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، توانست در کنار سایر عوامل رشد بازار را رقم بزنند.
این کارشناس بازار سرمایه درباره مهمترین رقیب بازار سرمایه یعنی بازار پول عنوان کرد: اگر در بازار پول نرخ بهره بانکی که توسط برخی بانکهای متخلف دور زده میشود، کنترل شود و مجدد زیر عدد ۲۰ قرار گیرد، بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده و میتواند منجر به تزریق پول به بازار سرمایه شود.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون سیاستهای داخلی کشور نسبت به بازار سرمایه بیشترین تاثیر را داشته است. بنابراین، به نظر میرسد ضمن مرتفع شدن برخی مشکلات داخلی بازار، قوانین و بستههای حمایتی هم شکل اجراییتری به خود بگیرد تا به بهتر شدن بازار سرمایه کمک کند.
به عقیده وی گروه فلزات اساسی میتواند جزو صنایع پیشرو بازار در ادامه باشد.