کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بیمه چیست و انواع آن کدامست؟

26 آذر 1401 ساعت 14:02

بیمه قرارداد یا پیمانی است که بین شرکت بیمه گر و شرکت یا فرد بیمه گزار منعقد می‌شود تا بیمه گر در ازای مبلغی که بعنوان حق بیمه دریافت می‌کند، زیان‌های وارد شده به بیمه گزار را در حوادث ناخواسته جبران کند. در اینجا ما به بررسی انواع بیمه می‌پردازیم.


بیمه و انواع آن

در مجموع سه نوع بیمه وجود دارد:
بیمه اشخاص
بیمه اموال
بیمه مسئولیت

بیمه اشخاص:
این بیمه به جان و وضعیت سلامتی اشخاص اختصاص دارد و خود شامل سه نوع بیمه است: بیمه عمر، بیمه حوادث و بیمه درمانی.
• بیمه عمر: در این نوع بیمه، بیمه گر متعهد است در قبال حق بیمه ‌ای که از بیمه گزار طی مدت معینی دریافت می‌کند، در صورت فوت او یا ابتلا به بیماری‌های خاص یا زنده ماندن، مبلغی را بعنوان مستمری به بیمه گذزار یا افراد بازمانده و تعیین شده توسط بیمه گزار، پرداخت کند.
• بیمه حوادث: این بیمه وظیفه دارد بیمه گزار را در برابر خطراتی که او را تهدید می‌کند، حمایت کند. بیمه حوادث شامل حوادث تحصیلی، حوادث ورزشی، حوادث توریستی و مسافرتی، حوادث کار و حرفه‌ای و 24 ساعته است. با حمایت این بیمه شما می‌توانید زیان‌ها و هزینه‌های وارده در اثر حوادث اینچنینی را جبرات کنید.
 بیمه‌ درمان: دو نوع بیمه درمانی وجود دارد. بیمه‌های پایه و بیمه درمان تکمیلی.
بیمه‌های پایه که همان بیمه‌های دولتی هستند و در راستای اجرای سیاست‌های بهداشت و درمان در هر کشور انجام می‌شوند و در دسترس عموم قرار دارند. این بیمه در ایران تحت عنوان بیمه تأمین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه سلامت، بیمه روستایی و … می‌باشد.
بیمه‌های درمان تکمیلی فقط در شرکت‌های بیمه بازرگانی ارائه می‌شود و برای سازمان‌ها، ادارات، شرکت‌ها و … است و هزینه‌ی کارهای درمان که در بیمه پایه دارای پوشش نیست را تحت حمایت خود در می‌آورد، مانند برخی اعمال جراحی یا مابه التفاوت هزینه خصوصی و دولتی، ویزیت، برخی داروها و آزمایشات، درمان نازایی و … را طبق قرارداد و بصورت تعریف شده در آن پوشش می‌دهد. اخیرا شرکت‌ها با دریافت حق بیمه اضافی این بیمه را بصورت انفرادی و خانوادگی صادر می‌کنند.

بیمه اموال:
این بیمه با توجه به نامش هزینه‌های خسارات وارد شده به اموال را طبق قرارداد جبران می‌کند و سه نوع بیمه را در بر می‌گیرد.
 بیمه اتومبیل: لزوم تهیه بیمه نامه، غیر قابل انکار است و پس از خرید اتومبیل، مقدم بر هر چیزی می‌باشد. بیمه بدنه‌ی اتومبیل که هزینه‌های خسارات وارده به اتومبیل شما را طی اتفاقاتی نظیر سرقت اتومبیل، آتش سوزی و انواع تصادفات با اجسام ثابت و متحرک، واژگونی و سقوط را جبران می‌کند. بیمه اتومبیل خود شامل یک پوشش تکمیلی جهت حوادثی مانند سرقت لوازم صوتی و ..، آسیب به بدنه ماشین مانند خط افتادگی یا ریخته شدن اسید روی بدنه و خسارات ناشی از حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله و … است.
• بیمه آتش سوزی: ابین بیمه شامل پوشش واحدهای مسکونی، صنعتی، تجاری و یا اداری بیمه گزار در حوادث آتش سوزی می‌شود. بیمه نامه عمومی همه‌ی موارد خسارت دیده در حریق بجز انسان را شامل می‌شود.

بیمه مسئولیت:
این بیمه بطور مستقیم شامل مواردی است که امنیت مشاغل و فعالیت‌های اجتماعی و جامعه‌ی شهری را در بر می‌گیرد و تحت تأثیر افراد جامعه قرار دارد. هر فرد با توجه به نقش و فعالیت اجتماعی خود ممکن است جان و مال سایر افراد جامعه را به خطر بیاندازد. این فرد مسئول است و باید هزینه‌ی زیان‌های وارده را جبران کند. این هزینه‌ها برخی اوقات ممکن است بسیار سنگین باشد، بنابراین اسنتفاده از این بیمه برای افراد درگیر فعالیت‌های اجتماعی بسیار ضروری است.
بیمه مسئولیت دارای چند شاخه است:
• بیمه مسئولیت عمومی: این بیمه در بردارنده‌ی مواردی است که صاحبان مشاغل با تعداد زیادی از مردم رو به رو هستند مانند، بیمه عملیات ساختمانی، بیمه تمام خطر پیمانکار، بیمه مسئولیت آتش سوزی، بیمه مسئولیت مجموعه‌های ورزشی و ….
• بیمه مسئولیت حرفه‌ای: این بیمه شامل مشاغل خصوصی و در عین حال حرفه ای مانند بیمه مسئولیت حرفه‌ای پزشکان، بیمه مسئولیت حرفه‌ای مهندسین، بیمه مسئولیت دلالان حرفه‌ای و … است.
• بیمه مسئولیت تولید کنندگان کالا: این بیمه شامل مشاغلی می‌شود که در آن ممکن است به مصرف کنندگان کالا خسارات جانی و مالی وارد شود مانند، بیمه مسئولیت ناشی از تولید کپسول اطفا حریق، بیمه مسئولیت ناشی از تولید (گارانتی عایق‌های رطوبتی) و بیمه مسئولیت ناشی از تولید( تولید کنندگان).
بنابراین می‌بینیم که بیمه کردن خود، خانواده و مشاغلمان چقدر ضروری و حیاتی است و بار روانی زیادی را از روی صاحبان مشاغل و یا حتی سرپرستان خانواده کم می‌کند.


کد مطلب: 16642

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/16642/بیمه-چیست-انواع-کدامست

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com