رئیس کارخانهی چهارِ شرکت لوله سازی اهواز گفت: برای اولینبار پروژهای با مشخصات و ابعاد ویژه از نظر قطر و ضخامت و بیشتر از استانداردهای موجود و با حساسیت بالا در کارخانه شماره ۴ شرکت لوله سازی اهواز در حال اجرا و تولید محصول است.
رئیس کارخانه 4 لوله سازی اهواز خبر داد:
موفقیت لولهسازی اهواز در تولید لولههای سایز ۳۰ اینچ
9 بهمن 1401 ساعت 16:06
رئیس کارخانهی چهارِ شرکت لوله سازی اهواز گفت: برای اولینبار پروژهای با مشخصات و ابعاد ویژه از نظر قطر و ضخامت و بیشتر از استانداردهای موجود و با حساسیت بالا در کارخانه شماره ۴ شرکت لوله سازی اهواز در حال اجرا و تولید محصول است.
به گزارش صدای بانک از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از روابط عمومی شرکت لوله سازی اهواز، «حسین رجبی»، رییس کارخانه شماره چهار شرکت لوله سازی اهواز گفت: اهمیت پروژه تولید لوله های ۳۰ اینچ بدلیل نسبت قطر به ضخامت بیش از حدِ استاندارد نیاز به دقت بالایی در تولید دارد.
رجبی افزود: معمولا این نسبت در استاندارد، ۷۰ است اما برای پروژه جاری با ضخامت ۰.۳۱۲ اینچ (۷.۹۲ میلیمتر) و قطر ۳۰ اینچ و گرید فولاد ۶۰x اجرا شده است. به همین دلیل شرایط تولید نیاز به دقت فراوان دارد.
همچنین «ایرج حسن زاده»، رئیس تولید کارخانه چهارِ شرکت لوله سازی اهواز گفت: لولههای سایز ۳۰ اینچ با این میزان ضخامت در کارخانه شماره ۴ با شرایطِ سخت اما موفقیت آمیز در حال تولید است. این پروژه با مشخصات لولههای ۳۰ اینچ و ضخامت ۷.۹۲ میلیمتر مربوط به خط انتقال گاز مارون است که از ۱۲ دی ماه امسال در کارخانه شماره ۴ کار اجرایی آن آغاز شده است.
وی درباره تاریخچه ساخت لولههایی با این سایز و ضخامت گفت: اجرای چنین پروژهای فقط دو بار و آن هم مربوط به سال های ۸۰ و ۹۱ است؛ ضمن اینکه سطح مشخصات کیفی لولههای مذکور نیز بالا نبوده است.
رئیس تولید کارخانه چهارِ شرکت لوله سازی اهواز یادآور شد: پروژه سال ۱۳۸۰ با درجه API ساخته شده و پروژه سال ۹۰ نیز مربوط به ساخت لولههای آبرسانی بود. پروژهای که هماینک در حال اجراست مربوط به ساخت لولههای گاز و استاندارد ساخت آن نیز IGS (استاندارد شرکت ملی گاز) است که به مراتب از استاندارد API 5L سختگیرانهتر است.
حسن زاده همچنین توضیح داد: بر این اساس، به نوعی میتوان گفت این اولین باری است که پروژهای با این مشخصات ابعادی از لحاظ قطر و ضخامت و با این سطح استاندارد و این درجه از حساسیت در کارخانه ۴ شرکت لوله سازی اهواز تولید میشود.
وی افزود: از طرف دیگر، این پروژه کاملا بومی بوده و تمام مراحل ساخت آن از فولادسازی گرفته تا تهیه ورق در داخل کشور صورت گرفته است.
او با بیان اینکه درکل، تولید لولههای سایز پایین به خصوص وقتی با ضخامت خیلی کم همراه باشد، مشکلات زیادی در بخشهای مختلف از جمله شکل دهی، جوش و بازرسی دارد، افزود: برای این که این مشکلات به حداقل برسد نیاز به هماهنگیها و تنظیمات و طراحی های دقیق در بخش های فرم دهی و جوش وجود دارد.
حسن زاده تصریح کرد: کیفیت و کمیت تولید در این پروژه به شدت متاثر از انتخاب صحیح پارامترهای فرم دهی و جوش لوله و همچنین عملکرد مناسب اپراتورهای دستگاهها به خصوص در بخش جوش است.
وی گفت: هر گونه تغییر در فرم لولهها یا در طرح اتصال آنها میتواند منجر به مشکلات زیادی در مرحله جوشکاری شود. پارامترهای جوشکاری نیز به دلیل پایین بودن ضخامت بایستی به شدت تحت کنترل باشد. بنابراین، تعداد عوامل موثر بر کیفیت جوش در ضخامتهای خیلی کم مانند این پروژه به مراتب بیشتر است.
وی یادآور شد: بنابراین، اتخاذ کنترلهای شدید و دقیق در مراحل مختلف فرم دهی و جوش در این پروژه از پیش شرطهای اصلی برای تولید است. اما عمل به تمامی این تدابیر نیاز به برنامه ریزی دقیق و نظارت بر اجرای تا حد امکان بی کم و کاست آنها دارد که این مهم بر عهده تیمی از سرپرستان فنی، مجرب و تاثیرگذار کارخانه در تمامی بخشها قرار دارد.
رئیس تولید کارخانه چهارِ شرکت لوله سازی اهواز افزود: البته در این پروژه نیز مانند تمامی پروژههای دیگر باید از نقش ارزشمند بخشهای دیگر دخیل در کارخانه از جمله بازرسی و کنترل کیفیت، تعمیرات و نگهداری قدردانی کرد که پا به پای بخش تولید حرکت کرده و مانند این بخش دارای کارکنان فنی و ارزشمندی هستند که وظیفه خود را در حفظ و ارتقاء کیفی لولهها و رفع اشکالات و راه اندازی به موقع دستگاهها به خوبی انجام میدهند.
کد مطلب: 17945