سازمان برنامه و بودجه کشور با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت؛ چارچوب اصلاح ساختاری بودجه را منتشر کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: پیرو دستور مقام معظم رهبری در خصوص تدوین نقشه راه برنامه اصلاح ساختار بودجه و در راستای ایفای نقش مهم و تاریخی سازمان برنامه و بودجه، چارچوب کلی برنامه اصلاح ساختار بودجه عمومی با رویکرد قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت به پیوست ارائه شده است.
این طرح بر مبنای آسیبشناسی معضلات تاریخی و همچنین تحلیل سازوکارهای حاکم بر شرایط موجود کشور پیریزی شده و بنیان آن براساس دستیابی به اهداف تامین منابع مطمئن برای اداره کشور و کارا نمودن دولت، حمایت از تولید و اشتغال و ایجاد ثبات در اقتصاد کلان و ارتقای عدالت و بهبود معیشت عمومی طراحی شده است.
دو گزارش توصیفی و تجویزی به همت کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و دانشگاههای کشور تهیه شده است. گزارش حاضر که به مباحث ایجابی میپردازد، با لحاظ توان فنی، مالی و اجرایی کشور، به اولویتبندی اقدامات پیشنهادی پرداخته و برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت را در چهار محور تقویت نهادی بودجه، هزینهکرد کارا، درآمدزایی پایدار و ثبات اقتصاد کلان طبقهبندی کرده است.
براساس تعامل با دستگاههای اجرایی ودریافت نظر کارشناسان و خبرگان این حوزه، برنامهها در حال تدقیق و تکمیل هستند. برنامه اصلاحات اقتصادی نظام مالیه دولت، ماهیتا زمانبر و چندینساله است وجزییات آن حین اجرا متناسب با شرایط و امکانات کشور تغییر میکند.
انتظار میرود این طرح بتواند ابعاد برنامه اصلاح ساختار بودجه رابرای تصمیمسازان شفاف کند، امکان بررسی الزامات و ریسکهای مرتبط با برنامهها را فراهم سازد و از آن طریق به تصمیمگیری و اجماع سیاستگذاران کمک کند.
تجربه اصلاحات اقتصادی در کشور نشان میدهد اصلاحات ساختاری بودجه نقطه شروع بسیاری از اصلاحات اقتصادی است. امید است همگرایی ارکان تصمیمگیری کشور حول این موضوع بتواند تهدید ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه کشور را به فرصتی برای اصلاحات اقتصادی و فائق آمدن بر معضلات تاریخی اقتصاد ایران تبدیل کند.
در این راستا سازمان برنامه و بودجه کشور از تمامی صاحبنظران، اندیشمندان و علاقمندان دعوت می کند تا با ارایه نظرات و دیدگاههای خود به تدقیق و تکمیل این طرح کمک کنند.
متن کامل چارچوب اصلاح ساختاری بودجه را اینجا ببینید.