صنعت فولاد و فلزات اساسی یکی از بزرگترین صنایع بورسی کشور است که تحرکات در این گروه، میتواند کلیت بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ هر چند در این میان فولاد مبارکه با در اختیار داشتن سهم ۱.۵ درصدی از تولید ناخالص ملی (GNP) تاثیرگذاری خود را بر روی صنعت و به تبع آن کل بورس ثابت کرده است که از این رو رصد تحرکات فولاد مبارکه میتواند به تنهایی موقعیتهای مناسب و سودآور را به همراه داشته باشد.
ه گزارش صدای بانک از اقتصاد آنلاین، یکی از اتفاقات ویژهای که در سایه تنشهای منطقه به حاشیه رانده شد، رقابت بالای ۶۰ درصدی در معاملات ورق گرم HR فولاد مبارکه در معاملات بورس کالا است که با توجه به آخرین نرخ ورق CIS، عرضه ورق گرم در بورس کالا با دلار ۶۲ هزار تومان محاسبه شده است؛ اتفاق ویژهای که میتواند هم فولاد مبارکه و هم کلیت بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ بهطوری که با تداوم این روند شناسایی سود ۱۶۰ تومانی برای فولاد مبارکه در سال جدید دور از ذهن به نظر نمیرسد.
این همان عددی است که فولاد را به یک گزینه بسیار جذاب سرمایهگذاری تبدیل میکند. برای پی بردن به جذابیت این عدد باید اشاره کرد که در حال حاضر فولاد مبارکه در محدوده ۵۰۰ تومن در حال نوسان است.
علاوه بر رقابت بالا در بورس کالا، خبرهایی مبنی بر نزدیک شدن نرخ دلار نیما به ۵۰ هزار تومان به گوش میرسد؛ موضوعی که باز هم میتواند EPS شرکت را افزایش دهد و حتی خود شرکت تمایل و انگیزهی بیشتری برای حضور در بازارهای جهانی از خود نشان خواهد داد؛ چرا که نزدیک شدن نرخ دلار نیمایی به آزاد هزینهی کمتری را به شرکتهای صادرکننده تحمیل میکند. با تمام این تفاسیر، p/e forward سهم در محدوده ۳.۳ قرار خواهد گرفت که جذابیت را دو چندان می کند.
این رقابت و افزایش احتمالی نرخ دلار نیما را اگر بخواهیم از عینک حقوقیها ببینیم، چارهای جز رصد تحرکات صندوقها نداریم.
در تصویر زیر مشخص شده است که صندوقها چه مقدار از سرمایه خود را به خرید فولاد اختصاص دادهاند؛ هر چند این خرید البته به زمستان ۱۴۰۲ برمیگردد؛ زمانی که فولاد تازه در مسیر صعودی قرار گرفته بود.
همچنین در تصویر زیر مشخص شده که چه صندوقهایی بیشترین وزن فولاد را در سبد خود دارند. به نظر میرسد سال ۱۴۰۳ برای آن نمادها و صندوقهایی که تا حد زیادی با فولاد سروکار دارند سال پر پتانسیلی تلقی خواهد شد.