جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر این که باید همه موانع بر سر راه جهش تولید حذف شود از حمایت تمام قد مجلس از بازار سرمایه خبر داد و اظهار داشت: هر تصمیم و یا دستورالعملی که بخواهد مسیر تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم را با مشکل مواجه کند، از نظر نمایندگان مردود است.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، برای اینکه واحدهای تولیدی کشور از ظرفیت سرمایهگذاران و بازار سرمایه برای جذب سرمایه در گردش استفاده کرده و وابسته به بانکها نباشند باید هر گونه مانع بر سر راه بازار سرمایه برداشته و مسیر برای جذب سرمایه در بازار هموارتر شود که این امر مستلزم حمایت از بازار از سوی دولت و مجلس است.
از سویی دیگر، بازار سرمایه با توجه به زیرساختهایش میتواند نقش کلیدی در تجمیع منابع خُرد داشته باشد، در همین راستا اگر بتوانیم از ظرفیت صندوقهای سرمایهگذاری به منظور تکمیل پروژهها بهره بگیریم به طور حتم شاهد سودآوری صنایع و توسعه طرحها خواهیم بود.
در همین حال، تقویت بازار سرمایه به تامین مالی شرکتها کمک می کند و تسهیل تامین مالی بنگاههای تولیدی، خود سبب رونق تولید خواهد شد زیرا بازار سرمایه تنها بازاری است که با ورود نقدینگی به آن، تورم ایجاد نخواهد شد. بنابراین، بازار سرمایه، بازار مناسبی است که میتواند از ظرفیتهای آن برای افزایش شفافیت در سایر حوزهها نیز استفاده کرد.
نقش صندوقهای سرمایهگذاری
در این میان نقش صندوقهای سرمایهگذاری موجود در بازار سرمایه برای جذب سرمایه های مردم و هدایت آنها به سمت تولید قابل توجه است. از طرف دیگر صندوقهای سرمایهگذاری برای تامین منابع موردنیاز بخشخصوصی با سرمایهگذاری در سهام شرکتها، برای کمک به کسری بودجه دولت و تامین مالی طرحهای زیربنایی از طریق خرید اوراق قرضه دولتی نقش اساسی در اقتصاد کشور ایفا میکنند.
همچنین رونق صندوقهای سرمایهگذاری باعث افزایش نقدینگی، افزایش حجم معاملات، کاهش نوسانات و افزایش ثبات، عمقدهی و تخصیص بهینه منابع در بازار سرمایه خواهد شد.
حال با توجه به وجود بند «س تبصره ۶ قانون بودجه»مبنی بر تعیین سقف مالیاتی برای صندوقهای سرمایهگذاری، به نظر میرسد پس از مدتی کوتاه عملکرد صندوقها تحت تاثیر قرار گرفته و شاهد خروج سرمایه از صندوقها باشیم.
استفاده از ظرفیتهای موجود
در همین راستا، جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هر نوع مانعی بر سر راه جهش تولید باید برطرف شود به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، گفت: برای اینکه واحدهای تولیدی کشور از ظرفیت سرمایهگذاران و بازار سرمایه برای جذب سرمایه در گردش استفاده کرده و وابسته به بانکها نباشند باید هر گونه مانع بر سر راه بازار سرمایه برداشته و مسیر برای جذب سرمایه در بازار هموارتر شود که این امر مستلزم حمایت از بازار از سوی دولت و مجلس است.
مجلس مخالف تصمیمات خلق الساعه
وی با اعلام این که مجلس مخالف تصمیمات خلق الساعه است، اظهار داشت: هر تصمیم و یا دستورالعملی که بخواهد مسیر تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم را با مشکل مواجه کند، از نظر نمایندگان مردود است.
کوچکی نژاد با اعلام اینکه صندوقهای سرمایهگذاری در مسیر تحقق شعار نقش قابل توجه دارند، تصریح کرد: صندوقهای سرمایهگذاری به دلیل توان تخصصی و مدیریت حرفهای خود میتوانند پساندازها و سرمایههای مردم را بهطور موثرتری هدایت کنند و بازدهی بیشتر برای صاحبان آن بهدست آوردند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نمایندگان برای ریل گذاری درست تولید و حمایت از بازار سرمایه از هیچ کوششی دریغ نکرده اند، گفت: وجود صندوقهای سرمایهگذاری و نقش واسطه گری مالی آنها در اقتصاد کشور بسیار مهم است و میزان ریسک را در بازار کاهش میدهد. بنابراین از هر روش و شیوه ای که بتواند به سرمایه گذاری غیر مستقیم در کشور کمک کند حمایت خواهیم کرد.
تشویق سهامداران برای سرمایهگذاری غیرمستقیم
همچنین در ادامه، بهزاد رحیمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به معضلات اجرای «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» و تاثیر آن بر معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و به خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: طی چند وقت گذشته تلاش زیادی در زمینه تشویق سهامداران برای سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس صورت گرفت، بنابراین در کنار معایبی که اجرای این بند مالیاتی با خود به همراه دارد شاهد تاثیر منفی آن بر روند معاملات بازار سرمایه و فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه نمایندگان مجلس موافق جذب سرمایههای سرگردان در بورس و ورود آن به سمت صندوقهای سرمایهگذاری هستند، افزود: در این زمینه حمایت لازم را از لغو اجرای این بند مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۳ و به مراتب افزایش تمایل سرمایهگذاران برای ورود غیرمستقیم سرمایههایشان به بورس خواهیم داشت.
آسیبهای بند س تبصره ۶ بودجه ۱۴۰۳
این نماینده مجلس با تاکید بر این که به طور قطع اجرای بند «س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» منجر به خروج سرمایهها از صندوقهای سرمایهگذاری میشود، اظهار داشت: طبق پیشبینیها به نظر می رسد که بازار سرمایه تحت تاثیر این بند مهم مالیاتی روند منفی را در پیش بگیرد.
وی معتقد است که اجرای این بند مالیاتی علاوه بر خروج سرمایهها از بازار سهام، باعث ورود نقدینگی در بازارهای موازی مانند طلا، ارز و غیره می شود.
رحیمی تصریح کرد: همچنین اجرای بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ ضمن ایجاد ترس بین سهامداران برای سرمایهگذاری در بورس، سبب عدم تمایل شرکتها برای ورود به بورس میشود.
این نماینده مجلس اعلام کرد: به مراتب چنین مسایلی زیان قابل توجهی را به سرمایه افراد وارد می کند و باعث دشواری شرکتها برای تأمین مالی و نیز روند فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری خواهد شد.
این نماینده مجلس در پایان افزود: با توجه به معضلاتی که این بند مالیاتی می تواند با خود به همراه داشته باشد، نمایندگان مجلس با هدف حمایت از بازار سرمایه، رایزنی های لازم را درخصوص عدم اجرای این بند مالیاتی به خصوص در حوزه صندوقهای سرمایه گذاری خواهند داشت.