امیر سیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با سنا تحلیل کرد:
با رفع موانع و ابهامات و کاهش ریسکهای سیاسی، زمینه برای رشد بورس فراهم شده است
۰
امیر سیدی با اشاره به کاهش ریسکهای سیاسی، بورس را مستعد رشد دانست و اعلام کرد: تا پیش از این، ابهامات زیادی در بازار وجود داشت که با مرتفع شدن ابهامها و کاهش ریسک ناشی از انتخابات آمریکا، جو مثبتی در بازار شکل گرفت.
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، امیر سیدیگفت: انتظار میرفت با رفع ابهامات، نسبت به ریسک سیاسی انتخابات آمریکا، بازار مسیر پیشرفت را در پیش بگیرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: عموما در مقاطعی که بازار به زیر ارزش خود رسیده باشد؛ با رفع موانع و ابهامات و کاهش اثرات منفی ریسکهای سیاسی، زمینه برای رشد فراهم میشود.
سیدی با تاکید بر آغاز حرکت بازار به سمت میانگین بلندمدت، اعلام کرد: در سالهای اخیر، به خصوص در یکسال و نیم گذشته، ارزش بازار سرمایه به صورت نسبی، نسبت به سایر داراییها، مانند طلا، ارز و مسکن، کاهش زیادی داشته است.
او افزود: در طول هفته جاری، با رفع یکی از مهمترین ابهامات سیاسی، به تدریج، روند خروج نقدینگی کاهش و ارزش معاملات خرد افزایش یافته است.
این کارشناس بازار سرمایه در تحلیل روند سایر بازارها تاکید کرد: همزمان با افزایش حجم و رشد نسبی معاملات در بورس، در بازارهای ارز و طلا، با افزایش عرضه و رخنه رکود مواجه هستیم.
سیدی دلیل روند نزولی در سایر بازارها را کاهش انتظارات تورمی در آنها ارزیابی کرد و ادامه داد: با بروز رکورد نسبی و کاهش قیمت جهانی طلا، قیمت سکه تعدیل شد و حباب آن کاهش پیدا کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به آن که بازار در سطوح بسیار مناسبی نسبت به سایر داراییها قرار دارد، روند بازگشت به میانگین را شاهد هستیم.
سیدی اخبار مثبت دیگر مانند افزایش نرخ نیما را یکی دیگر از عوامل موثر بر روند بازار دانست و گفت: در عین حال ، رفع ابهام سیاسی بازار، افزایش قیمت دلار نیمایی، کاهش نسبی نرخ بهره و سیاستهای دولت در بودجه سال آینده، از دیگر محرکهای بازار برای بازگشت به روند مثبت بودهاند.
او در عین حال افزود: اخبار مثبتی که اخیرا در مورد برگشت خودرو به بورس کالا یا تغییر نرخ برق مطرح شده نیز به تقویت فضای بازار سرمایه کمک شایانی کرده است.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که برای ادامه روند مثبت بازار و پایداری وضع فعلی چه باید کرد؟، گفت: دولت باید در سیاستگذاریها و اسنادی مانند بودجه به گونهای عمل کند که این تفکر القا شود که روند صعودی بازار سرمایه بلند مدت است و اتفاقات دو ساله اخیر، برطرف خواهد شد و بازار میتواند به رشد خود ادامه دهد.
سیدی افزود: بازار باید به این باور برسد که در موثرترین سیاستهای اقتصادی کشور، یعنی در حوزههای پولی، تک نرخی شدن ارز و موضوعات مرتبط با قیمتگذاری، رشد بورس را هم مدنظر خواهد داشت.
سیدی با تاکید بر این که رفع ریسکهای سیاسی منطقهای و جهانی نیازمند موفقیت در حوزه دیپلماسی است، تاکید کرد: در سالهای اخیر تجمیع عوامل منفی به کاهش رشد بازار منجر شده بود، حالا در صورت رفع آنها و انتشار اخبار و اقدامات مثبت، بازار با واکنشی مثبت، روندی صعودی را شکل خواهد داد.