کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدیرعامل بانک کارآفرین:

استقلال بانک مرکزی عامل حرکت شبکه بانکی بر مدار استانداردهای جهانی

4 آذر 1403 ساعت 9:47

مدیرعامل بانک کارآفرین گفت: تاوقتی استقلال بانک مرکزی محقق نشود، ممکن است تصمیماتی گرفته شود که بانک‌ها از وظایف خود جا بمانند.


به گزارش صدای بانک از روابط عمومی بانک کارآفرین، نخستین سمینار علمی تطبیق مقررات با رویکرد علمی-تخصصی تحت عنوان "رویداد تطبیق ایران" به ابتکار بانک کارآفرین و با همکاری بانک مرکزی، پژوهشکده پولی و بانکی و موسسه آموزش عالی بانکداری ایران برگزار شد.
در این مراسم دکتر احمد بهاروندی؛ مدیرعامل بانک کارآفرین گفت: تطبیق مقررات و رعایت استاندارد‌های مربوطه وهم افزایی در شبکه بانکی ایران باعث هرچه نزدیک‌تر شدن به استاندارد‌های بین‌المللی می‌شود که از موضوعات مهم این رویداد است.
وی ادامه داد: یکی از نکات مهم که در این رویداد مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت، ابلاغیه‌هایی است که به شبکه بانکی ارائه می‌شود، بطوریکه بانک‌های مختلف با تخصص‌های گوناگون از منظر تنظیم‌گری ملزم به اجرا و رعایت دستورالعمل‌هایی هستند که از مسیر تنظیم‌گری به شبکه ابلاغ می‌شود که این شبکه ملزم به رعایت آن تا سطح ارتباط با مشتری است.
رویداد تطبیق
بهاروندی افزود: چالش اصلی این است که این نوع از انتظارات نسبت به رعایت تطبیق و مقررات، شاید یک نگاه بخشی به این موضوع مهم است، البته رعایت تطبیق و مقررات در حوزه پولی که شبکه بانکی به عنوان فعال در این بخش مطرح می‌شود، ابعاد دیگری هم دارد.
وی گفت: در واقع این اتمسفر باید منطبق با استاندارد‌ها باشد و نباید فقط برخی از بازیگران ملزم به رعایت قوانین و مقررات باشند. بطوریکه اگر فقط برخی از بیرون گود دستوراتی را ابلاغ کنند و فقط عده کوچکی از داخل گود ملزم به انجام فرامین باشند، گاهاً نشدنی است.
مدیرعامل بانک کارآفرین مطرح کرد: اگر قرار باشد در حوزه تطبیق پولی و بانکی صحبت کنیم باید نگاه ویژه به این بخش داشته باشیم، وقتی قرار است برای یک سری از بازیگران چارچوب‌هایی مشخص شود باید به انتهای کار هم فکر شود، به این معنا که آیا هر کدام از بازیگران حوزه اقتصاد نقش خود در قبال آن اهداف و بازیگر اصلی را به درستی ایفا می‌کنند.
رویداد تطبیق
بهاروندی تصریح کرد: آیا سایر بازیگرانی که بانک‌ها را تحت تاثیر قرار میدهند خود را ملزم به اجرای این مقررات می‌دانند یا خیر؟ طبیعتا این همان چالشی است که امروز در خصوص آن صحبت می‌شود.
وی ادامه داد: به طور کلی من فکر می‌کنم این موضوع مثل یک دالان معتدل است که باید ایجاد شود. در واقع بهتر است یک دالان معتدلی به وجود بیاید که حرکت در آن مسیر، عاری از تکانه‌های بیرونی باشد و شبکه بانکی بتواند بر اساس استاندارد‌های ابلاغ شده عملیات خود را استانداردسازی کند.
بهاروندی اظهار داشت: مهمترین فاکتور طراحی این دالان معتدل، استقلال بانک مرکزی است، بنابراین تا وقتی استقلال وجود ندارد ممکن است در حوزه مختلف تصمیماتی گرفته شود که بانک مرکزی مجبور باشد به شبکه بانکی ابلاغ کند و شبکه بانکی هم دچار سردرگمی شود و از وظایف اصلی خود جا بماند.
مدیرعامل بانک کارآفرین اشاره کرد: بی تردید با این شرایط، انتظارات عمومی به جای رعایت اصول و مقررات بیزینس بانکی نشانده می‌شود و این انتظارات تبدیل به ملاک ارزیابی بانک‌ها خواهد شد. مطمئنا این همان آسیب‌هایی است که ما در جامعه با آن روبرو هستیم.
رویداد تطبیق
وی افزود: بنابراین به نظر می‌رسد اگر در کنار گفتمان سازی اجتماعی و آگاهی بخشی نسبت به بیزینس شبکه بانکی، استقلال بانک مرکزی هم اتفاق بیفتد، مقدمه‌ای خواهد بود در سوق دادن شبکه بانکی و اقتصاد ما به همان دالان معتدل که به آن اشاره شد.
بهاروندی در پایان سخنان خود اظهار داشت: در واقع این مسائل بخشی از این چالش‌هایی بود که به شخصه در این سال‌ها در شبکه بانکی شاهد بودم و می‌بایست در این رویداد مطرح می‌شد.
بر اساس این گزارش ، در این رویداد علی ذاکری نیری دبیر سمینار در ابتدا با ارائه گزارشی از روند برگزاری این رویداد به اهداف و برنامه‌های آن اشاره کرد.


کد مطلب: 29400

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/29400/استقلال-بانک-مرکزی-عامل-حرکت-شبکه-بانکی-مدار-استانداردهای-جهانی

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com