سرپرست صندوق ملی مسکن گفت: کمک به کفایت سرمایه بانکهای خوشنام از جمله بانک مسکن در موضوع مسکن، میتواند ارتقای توان تسهیلاتدهی آنها را بهمنظور تحقق برنامههای دولت در این حوزه به دنبال داشته باشد.
سرپرست صندوق ملی مسکن تاکید کرد:
لزوم کمک به کفایت سرمایه بانکهای خوشنام در موضوع مسکن
20 آذر 1403 ساعت 8:34
سرپرست صندوق ملی مسکن گفت: کمک به کفایت سرمایه بانکهای خوشنام از جمله بانک مسکن در موضوع مسکن، میتواند ارتقای توان تسهیلاتدهی آنها را بهمنظور تحقق برنامههای دولت در این حوزه به دنبال داشته باشد.
به گزارش صدای بانک از ایرنا، یکی از اقدامات اساسی که میتواند راهگشای حل مشکلات بخش مسکن و پیش برنده طرحهای مسکنسازی باشد، پرداخت تسهیلات مسکن از سوی بانکها و بهویژه بانک مسکن است.
با توجه به قانون جهش تولید مسکن و ماده (۴) این قانون مبنی بر تخصیص ۲۰ درصد از تسهیلات شبکه بانکی به بخش مسکن و با توجه به تخصصی بودن این بانک در حوزه مسکن، برای اجرای طرحهای حمایتی دولت در حوزه مسکن، کمک به افزایش توان اعتباری و مالی بانک مسکن امری ضروری است.
با توجه به اینکه این بانک در اجرای قانون جهش تولید مسکن بیشترین مقدار تسهیلات را برای ساخت واحدهای مسکونی پرداخت کرده و این قانون با عدم همکاری مناسب برخی بانکهای عامل مواجه شده است، در نتیجه توانمندی بانک مسکن برای ادامه روند تسهیلاتدهی به حوزه مسکن بسیار حائز اهمیت است.
در این زمینه، «اصغر نورالهزاده» سرپرست صندوق ملی مسکن روز (دوشنبه) طی گفتوگویی افزود: یکی از نکات مهم برای تامین مالی پایدار بخش مسکن، ارتقای توان وامدهی بانک مسکن است.
وی بیانداشت: با توجه به تکالیف زیادی که بر عهده این بانک در موضوع ساخت و توسعه مسکن در کشور است، باید کفایت سرمایه بانک مسکن افزایش یابد.
نورالهزاده خاطرنشانکرد: از آنجایی که سهامدار اصلی این بانک دولت است، این افزایش سرمایه میتواند نقش موثری در ارتقای توان وامدهی بانک مسکن داشته باشد.
وی تصریحکرد: با توجه به اینکه یکی از مسئولیتهای این بانک در قانون جهش تولید مسکن، حمایت از «مساکن حمایتی» است، تحقق این مهم میتواند ارتقای توان تسهیلاتدهی بانک مسکن را به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایرنا، با اینکه قانون جهش تولید مسکن از سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است، اما گزارشها حاکیست برخی بانکها از پرداخت تسهیلات ساخت مسکن امتناع میکنند. گزارش دیوان محاسبات در خصوص تسهیلات بخش مسکن نشان میدهد در سال ۱۴۰۱ از بین ۲۵ بانک کشور، فقط ۱۱ بانک به تعهدات خود عمل کردند و ۱۴ بانک به تعهدات خود عمل نکردند و به عبارتی عملکرد صفر داشتند. در این بین، بانک مسکن بهترین عملکرد را داشته است.
همچنین مطابق تازهترین آمارهای بانک مرکزی ۱۷ بانک در خصوص پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در نهضت ملی مسکن عملکرد صفر داشتهاند. برپایه این آمارها، بانکهای اقتصاد نوین، ایران زمین، گردشگری، موسسه ملل، کارآفرین، شهر، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن صفر بوده است.
کد مطلب: 29688