کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزارت علوم و صندوق توسعه ملی تفاهم‌نامه امضا کردند

30 دی 1403 ساعت 16:08

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق توسعه ملی با هدف تغییر زیست بوم فناوری های نوین و ترغیب بخش خصوصی در سرمایه گذاری در پارکهای علم و فناوری تفاهم‌نامه امضا کردند.


به گزارش صدای بانک از اگزیم نیوز، آیین امضای این تفاهم نامه روز یکشنبه حسین سیمایی صراف وزیر علوم و مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به امضا رسید.
براساس این تفاهم‌نامه، صندوق توسعه ملی خط اعتباری ریالی به ارزش ۱.۲ هزار میلیارد تومان به طرح های عملیاتی شرکت‌هایی که پژوهانه های مربوطه را با تایید وزارت علوم ارائه می دهند، اختصاص خواهد داد و با همکاری دو دستگاه، کارگروه طراحی بندهای پیشنهادی ظرف یک ماه ایجاد می شود و دستورالعمل نهایی به امضای وزیر علوم و رئیس هیأت عامل صندوق خواهد رسید.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری در آیین امضای این تفاهم‌نامه اظهار داشت: هوش مصنوعی انقلاب بزرگ در زندگی ایجاد خواهد کرد و این پدیده همه عرصه‌های زندگی را در برمی‌گیرد؛ رهبر انقلاب هم بر سرمایه‌گذاری در این حوزه تاکید کرده‌اند ما متاسفانه در این حوزه در جایگاه مطلوبی نیستم.
سیمایی صراف افزود: به لحاظ آموزشی رشته هوش مصنوعی در دوره تحصیلات تکمیلی داریم ولی در زیرساخت‌ها با تنگنای مالی مواجهیم که امروز با استقبال خوب صندوق در حال تامین بخشی از منابع مالی برای راه‌اندازی و توسعه هوش مصنوعی هستیم.
وزیر علوم با قدردانی از هیات عامل صندوق توسعه ملی برای همکاری در زمینه هوش مصنوعی اظهار داشت: صندوق این فرصت را به دانشگاه‌ها می دهد که در زمینه فناوری های نو و هوش مصنوعی ورود کنند و امیدواریم با کمترین بروکراسی اداری در پرداخت تسهیلات روبرو باشیم.
وی با یادآوری اینکه دانشگاهها تشنه ورود منابع مالی برای تحقیق و توسعه هستند، گفت: از نظر نیروی انسانی در هوش مصنوعی با ظرفیت بالایی مواجهیم و مشکل زیرساختی داریم که با این تسهیلات امیدواریم تامین شود.
سیمایی صراف تاکید کرد: وزارت علوم هیچ مسئولیتی برای این تسهیلات ندارد و بخش خصوصی طرف ماست؛ وزارت علوم فقط از نظر علمی شرکت خصوصی را تایید می‌کند.
وزیر علوم گفت: سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی غیر از آنکه دستور رهبر انقلاب است، یک الزام حاکمیتی هم به حساب می‌آید؛ صندوق توسعه ملی خودشان به ما پیشنهاد دادند و در دوره کوتاه تفاهم ایجاد شد و از مدل مالی جدید استفاده می شود تا منابع در گردش باشد و به آن اضافه هم می شود و بزرگتر می‌شود.
وی افزود: با این روش به دانشگاه‌ها و صنعت کمک می شود تا از قافله هوش مصنوعی کمتر عقب بمانیم زیرا کشورهای منطقه هم در این حوزه سرمایه‌گذاری های هنگفت داشته‌اند و عقب‌ماندگی در این حوزه ما را از سایر حوزه‌ها عقب نگه می‌دارد.
تسهیلات ۱.۲ همتی به طرح های دانشگاهی
مهدی غضنفری رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی نیز در این آیین با بیان اینکه یکی از مشکلات حوزه تحقیقات دانشگاهی این است که پژوهانه‌ها به محصول تجاری تبدیل نمی شوند و در حد مقاله و کتاب باقی می مانند، افزود: به وزیر علوم پیشنهاد دادیم تا منابعی از صندوق را به وزارت علوم بدهیم ولی در حد بودجه نماند که در پایان سال صفر شود.
وی با بیان اینکه در این صندوق مجازی ۱.۲ همت قرار می‌دهیم ولی به صورت تسهیلات داده می‌شود تا پس از برگشت پول، دوباره به طرحهای دیگر این وزارت داده شود، اظهار داشت: وزارت علوم مرکز تجاری نیست بلکه مرکز تولید علم است لذا پای بخش خصوصی که در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی کار می‌کند، تسهیلات می‌دهیم به شرطی که وزارت علوم تایید کند تا پژوهانه را تعریف کند و از استاد، کار علمی تحویل بگیرد سپس این کار علمی به صنعت داده می‌شود.
وی گفت: ما به صنعتی که در زمینه هوش مصنوعی کار می‌کند تسهیلات می‌دهیم پروژه برای دانشگاه تعریف می‌کند و هزینه می‌کند تا کار علمی تحویل بگیرد و سپس بتواند پول ما را برگرداند؛ امسال ۱۰۲ هزار میلیارد تومان در این صندوق مجازی قرار می‌دهیم دوباره سال بعد که این تسهیلات برگشت؛ آن را در بخش های دیگر فناوری های نو پدید هزینه می‌کنیم.
غضنفری گفت: این هزینه‌ها را با دستور وزارت علوم هزینه می‌کنیم تا دارایی ایجاد شود؛ غیر از این ۱.۲ همت اگر صنعت منابع دیگری هم بخواهد مثلا از منابع ارزی به آنها کمک می کنم ولی برگشت آن به خزانه صندوق می رود نه صندوق توسعه ملی؛ ما تامین مالی می‌کنیم نه هزینه، ولی بنگاهی که این تسهیلات را می گیرد، برای دانشگاه زیرساخت ایجاد می کند تا تجارت خود را رشد دهد و از محل رشد بخش خصوصی، تسهیلات را پس می دهد، این ایده در رشد ارتباط دانشگاه و صنعت کمک می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: به هر صنعتگر هوش مصنوعی که از بانک تقاضای تسهیلات کند، کمک می کنیم ولی از محل منابع این صندوق مجازی و تفاهم نامه با دانشگاه و وزارت علوم نیست؛ شیوه سومی هم ایجاد می کنیم که از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و قبلا هم تفاهم‌نامه‌ای در این خصوص داشته‌ایم
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی به دلیل اهمیتی که در حکمرانی دارد مورد حمایت صندوق است، ادامه داد: مسیرهای قبلی برای توسعه هوش مصنوعی بسته نشده و بلکه مسیر جدیدی ایجاد کرده‌ایم تا بخش خصوصی زیرساختهای توسعه هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها را فعال کند.
غضنفری افزود: اعتبار مالی وزارت علوم نزد صندوق ۲۵ همت است و با نرخ سود ۲۳ درصد تسهیلات داده می‌شود و هرچه از این تسهیلات برگشت داده می‌شود و عدد اعتباری وزارت علوم بزرگتر می‌شود، در این صندوق تجمیع می‌شود.
وی ادامه داد: دو سال از ما مالیات گرفتند و شکایت کردیم تا مالیات را برگردانیم بعد هم ما را جریمه کردند نزد آقای خاندوزی رفتیم و گفتیم جریمه برای دستگاهی که مالیات نمی‌دهد، معنی ندارد ولی ما این پول را به هوش مصنوعی می‌دهیم برخی گفتند این پول به سازمان مالیاتی برود و آنها برای هوش مصنوعی هزینه کنند اما نظر ما این است که این پول از صندوق خارج نشود رهبر انقلاب هم راضی نیستند صندق توسعه مالیات بدهد.
غضنفری گفت: رهبر انقلاب در پاسخ به نامه یکی از مدیران گذشته صندوق فرموده‌اند نمی‌دانم منشأ این فکر غلط از کجا آمده است؟ ما برداشتمان این است که این تعبیر رهبر انقلاب به معنی این است که ایشان راضی به پرداخت مالیات نیست ولی دوستان برداشت دیگری دارند.


کد مطلب: 30318

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/30318/وزارت-علوم-صندوق-توسعه-ملی-تفاهم-نامه-امضا-کردند

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com