تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
کد مطلب : 30566

هدررفت ۴۰ درصد توان تولید به دلیل ناترازی انرژی

۰
plusresetminus
رئیس انجمن بهره وری ایران گفت: برخی واحدهای تولیدی در کشور بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تولید سالانه خود را به دلیل کمبود گاز در زمستان و کمبود برق در تابستان از دست می‌دهند.
هدررفت ۴۰ درصد توان تولید به دلیل ناترازی انرژی
به گزارش صدای بانک از خبرگزاری ایرنا، سیدحمید کلانتری طی مصاحبه ای با اشاره به ناترازی شدید انرژی در کشور و اینکه بخش تولید از این معضل آسیب جدی دیده است، اظهار داشت: موضوع ناترازی انرژی یک مبحث مهم و اصلی و اساسی کشور به شمار می‌رود که اقتصاد و تولید را تحت اثر خود قرار داده است.
وی اتخاذ سیاست‌های قیمتی و غیر قیمتی را برای رفع این معضل ضروری دانست و اظهار داشت: اکنون برخی واحدهای تولیدی در کشور بین ۳۰ تا ۴۰ درصد تولید سالانه خود را به دلیل کمبود گاز در زمستان و کمبود برق در تابستان از دست می‌دهند.
رئیس انجمن بهره‌وری ایران خاطرنشان کرد: از بین رفتن تولید، آثار خود را بر کاهش شاخص تولید ناخالص ملی می گذارد و درآمدهای کشور را کاهش می دهد.
شدت مصرف انرژی در جهان کاهش یافته اما در ایران تصاعدی بالا رفته است
کلانتری با تاکید بر اینکه توجه به افزایش بهره وری و مدیریت مصرف انرژی برای مقابله با ناترازی انرژی ضروری است، اظهار داشت: در شرایطی قرار داریم که شدت مصرف انرژی در کشور بسیار بالا است به طوری که ایران در بین ۴۶ کشوری که اطلاعات انرژی آنها در پایگاه جهانی انرژی ثبت می شود، رتبه نخست شدت مصرف انرژی را دارد.
رئیس انجمن بهره وری ایران با بیان اینکه میزان مصرف انرژی به ازای تولید هر واحد کالا یا خدمات را شدت مصرف انرژی یا شدت انرژی نامید می شود، گفت: این شدت بالای انرژی یک فاجعه است.
کلانتری افزود: شدت بالای مصرف انرژی در کشور در شرایطی است که در سه سال گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته اما در جهان ۶۰ درصد کاهش یافته است که نشان از رفتار نادرست در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع این معضل دو نوع سیاست قیمتی و غیر قیمتی مطرح شده است.
لزوم اعمال تعرفه‌های واقعی برای مشترکان پرمصرف
رئیس انجمن بهره وری ایران، سیاست قیمتی را شامل اعمال تعرفه های واقعی برای مصرف کنندگانی که تمایل به مدیریت مصرف ندارند، دانست و ادامه داد: گرچه این سیاست اکنون اعمال می شود اما نیاز است به طور جدی آن را دنبال کرد تا کسانی که مدیریت مصرف ندارند، نسبت به رعایت آن حساس شوند.
کلانتری خاطرنشان کرد: اعمال یک قیمت برای همه افراد عادلانه و عقلایی نیست و نباید یارانه انرژی را در اختیار مصرف کنندگانی قرار داد که بی مهابا آن را مصرف می کنند.
رئیس انجمن بهره وری ایران در عین حال این نکته را یادآور شد که باید در کنار اعمال سیاست‌های قیمتی، وسایل نقلیه عمومی نیز افزایش یابد.
پیش بینی یک شاخص حداقل انرژی برای همه
رئیس انجمن بهره وری ایران پیشنهاد کرد که دولت یک حداقل انرژی برای همه اختصاص دهد و مازاد آن با نرخ های واقعی محاسبه شود تا به این ترتیب از شدت مصرف انرژی نیز کاسته شود.
کلانتری توضیح داد: برای مثال در بخش بنزین همان ۶۰ لیتر برای مالکان خودرو با نرخ دولتی در نظر گرفته شود و بیش از آن با قیمت واقعی محاسبه شود تا از مصرف بیش از حد جلوگیری شود.
رئیس انجمن بهره وری یکی از مصیبت های بخش انرژی کشور را وجود قاچاق دانست که ناشی از قیمت گذاری نادرست است و ادامه داد: اینکه اکنون رئیس جمهوری به این پدیده توجه نشان داده خیلی خوب است و باید با شناسایی مبادی و سواستفاده کنندگان از این پدیده جلوگیری کرد.
هدررفت ۴۰ درصد توان تولید به دلیل ناترازی انرژی
جایگزینی لوازم خانگی فرسوده ۳۶۰۰ مگاوات صرفه جویی به همراه دارد
رئیس انجمن بهره وری ایران سیاست‌های غیرقیمتی را نیز در مدیریت مصرف انرژی موثر ارزیابی کرد و گفت: این بخش نیازمند کار فرهنگی است تا بتوان با کمک آن مصارف بخش خانگی را مدیریت کرد.
کلانتری به مصرف بالای انرژی در برخی وسایل سرمایشی و گرمایشی اشاره کرد و افزود: قدیمی بودن تکنولوژی ساخت این وسایل کاربردی سبب افزایش مصرف انرژی می شود و بنابراین باید طی یک برنامه ریزی عملیاتی اصلاح و نوسازی شوند.
وی تصریح کرد: جایگزین کردن لوازم خانگی فرسوده با تکنولوژی های جدید، حدود ۳۶۰۰ مگاوات صرفه جویی به همراه دارد ضمن آنکه باید برای هوشمندسازی کنتورهای برق برای واقعی سازی مصرف مشترکان اقدام کرد.
کلانتری تعویض بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های گازی جدید در منازل، گلخانه‌ها و مرغداری ها را از جمله طرح های در دست اقدام کارگروه انرژی انجمن بهره‌وری ایران دانست و ادامه داد: اجرای این طرح ها نیاز به عزم جدی همه ارکان کشور دارد.
هوشمندسازی ساختمان‌ها تا ۶۰ درصد صرفه جویی به همراه دارد
وی، اصلاح روشنایی‌های ساختمان ها، تعویض پنجره‌های هدر دهنده انرژی با پنجره های جدید و محافظ گرمایش و سرمایش و نیز هوشمند سازی ساختمان های عمومی را از دیگر راهکارهای غیر قیمتی مدیریت مصرف برشمرد.
وی گفت: تعداد زیادی ساختمان های عمومی، بیمارستان ها و مجتمع های مسکونی وجود دارند که می توان با هوشمند سازی آنها تا ۶۰ درصد ظرفیت صرفه جویی ایجاد کرد.
رئیس انجمن بهره وری ایران خاطرنشان کرد: این موارد نیاز به اطلاع رسانی به مردم دارد و باید رسانه ها و صدا و سیما در این زمینه به طور جدی ورود کنند.
هدررفت ۴۰ درصد توان تولید به دلیل ناترازی انرژی
مصرف انرژی در ساختمان‌ها مدیریت شود
کلانتری جنبه دیگر سیاست غیر قیمتی برای کاهش مصرف انرژی را بعد مدیریتی دانست و افزود: تعداد زیادی ساختمان‌های دولتی، بیمارستان ها، ساختمان بانک ها هستند که مدیران آنها باید موظف شوند میزان مصرف در ساختمان خود را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: باید مدیرانی که در این ساختمان ها نسبت به رعایت مصرف اقدام می کنند تشویق شوند و آنانی هم که عمل نکرده اند، جریمه بپردازند.
نیروگاه‌ها باید به سیکل ترکیبی تبدیل شوند
رئیس انجمن بهره‌وری بر افزایش راندمان نیروگاهی تاکید کرد و گفت: نیروگاه‌های باید تبدیل به سیکل ترکیبی شوند تا در مصرف سوخت صرفه جویی شود.
کلانتری خاطرنشان کرد: کارگروه انرژی انجمن بهره وری ایران برای مدیریت مصرف ۱۲ هزار و ۶۰۰ مگاوات برنامه ریزی کرده که معادل ۳۷ میلیون لیتر سوخت است.
وی ادامه داد: تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی تا ۶۸۰۰ مگاوات صرفه جویی حاصل می شود که بخش خصوصی آماده سرمایه گذاری در این زمینه است.
رئیس انجمن بهره وری ایران افزود: باید بازار انرژی و بورس انرژی فعال شده تا فعالان بتوانند با معامله مقدار صرفه جویی در این بازارها از مواهب آن برخوردار شوند.
رئیس انجمن بهره وری ایران با بیان اینکه رئیس جمهوری و معاون اول رئیس جمهور در این زمینه با جدیت وارد شده‌اند، گفت: وزرای نفت، نیرو و صنعت و معدن هم باید پای کار بیایند و سهم خود در افزایش بهره وری را ادا کنند.
کلانتری افزود: راه اندازی بازار انرژی امکان خرید و فروش را فراهم کرده و به این ترتیب مدیریت بهره وری محقق می شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین