همزمان با سیصد و هجدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل و نقل برقی در شهر تهران بررسی و با حداکثر آراء موافق تصویب شد.
به گزارش صدای بانک از خبرگزاری برنا، سیدجعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و هجدهمین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل و نقل برقی در شهر تهران با بیان اینکه جلسات زیادی با مجموعه حوزه حمل و نقل برگزار کردیم، گفت: اصلاحات خوبی در متن لایحه صورت گرفت و سپس توسط کارشناسان رسمی درخواست کردیم که اعداد و ارقام را بررسی کنند تا گام جدی و درستی داشته باشیم.
وی افزود: اسنادی توسط دولت نیز منتشر شد که آن موارد را هم مبنا قرار دادیم. برای مثال در تأمین برق جایگاههای شارژ از تعرفه سایر مصارف استفاده کردیم. همچنین با توجه به لزوم توسعه جایگاه ها، مصوبهای به شرکت پخش فرآوردههای نفتی ابلاغ شده که به موازات جایگاههای سوخت و تمدید مجوز آنها، باید محلی برای جایگاه شارژ خودروهای برقی نیز لحاظ شود.
تشکری هاشمی با بیان اینکه هیئت رسمی دادگستری برای تعمیر و نگهداری و هزینه استهلاک تجهیزات و همچنین کارمزد کارکنان و اپراتورها ارقامی را در نظر گرفتهاند، خاطرنشان کرد: این رقم هزینه تمام شده است و سودی برای آن پیش بینی نشده است. شرایطی فراهم شده که برق AC و DC برای خودروها پیش بینی شود. تلاش کردیم لایحهای را تدوین کنیم که به نفع تمام بخشها باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: بر اساس قانون درآمدهای پایدار که سال قبل توسط وزارت کشور ابلاغ شده است، تعاریف پیش بینی شده و بر همین مبنا به شهرداری تهران اجازه داده شده که مطابق تعرفه ابلاغی وزارت نیرو، نسبت به بهره برداری از جایگاههای شارژ وسایل نقلیه برقی اقدام کند
وی افزود: برای خودروهای برقی شخصی ۹ هزار و ۵۳۵ ریال به ازای هر کیلووات ساعت برای شارژ DC و ۵ هزار و ۶۸۹ ریال به ازای هر کیلووات برای شارژ AC در نظر گرفته شده که تعرفه وزارت نیرو نیز به آن اضافه میشود. از اتوبوسهای برقی هیچ وجهی جهت شارژ اخذ نخواهد شد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه شهرداری تهران در چارچوب سند جامع سرمایه گذاری و مشارکتها میتواند در احداث ایستگاههای شارژ جدید اقدام کند، گفت: همچنین شهرداری مکلف است ظرف حداکثر ۶ ماه از زمان ابلاغ این مصوبه نسبت به واگذاری بهره برداری از تمام ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه برقی به جز جایگاههای شارژ اختصاصی اتوبوسرانی، به بخش خصوصی اقدام کند.
وی ادامه داد: پس از پایان این مدت احداث هرگونه ایستگاه جدید شارژ وسایل نقلیه برقی صرفاً توسط بخش خصوصی و یا از طریق مشارکت امکان پذیر خواهد بود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران همچنین خاطرنشان کرد: پس از واگذاری جایگاهها به بخش خصوصی، متناسب با شرایط جدید تصمیم گیری برای تعیین نرخ جایگاهها اتخاذ خواهد شد.
وی در ادامه یادآور شد: به سازمان تاکسیرانی نیز اجازه داده میشود در چارچوب بودجه مصوب برای کمک به تاکسیرانی، هزینه بهای خدمات مدیریت و بهره برداری از تجهیزات شارژ وسایل حمل و نقل برقی را صرفاً برای تاکسیهای فعال در سامانه برخط بر اساس میزان پیمایش ثبت شده در سامانه، با یارانه حداکثر ۵۰ درصد نسبت به ارقام تعیین شده، برابر دستورالعملی که ظرف مدت ۲ ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه به تصویب هیئت عامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران خواهد رسید، محاسبه و به تاکسیرانان پرداخت کند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه بین خودروی سمند و خودروی J ۷ مقایسههایی صورت گرفته است، تصریح کرد: برای پیمایش در مسافتی مشخص اندازه گیری صورت گرفته و ۵۰ درصد اعلامی در مقایسه بین بنزین یارانهای و مبلغ برق و ایجاد تعادل بین این دو نرخ، تعیین شده است.
وی افزود: با ۵۰ کیلووات میتوان ۲۵۰ کیلومتر با خودروی برقی پیمایش کرد و ۲۰ کیلووات برای ۱۰۰ کیلومتر کفایت میکند و برای این میزان پیمایش ۱۵ لیتر بنزین مصرف میشود. اگر بنزین هزار و ۵۰۰ تومانی را در نظر بگیریم ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای بنزین یارانهای در ۱۰۰ کیلومتر پرداخت میشود. برای ۲۰ کیلووات نیز باید ۱۰ هزار تومان پرداخت کرد و با رقم برق به ۲۲ هزار تومان میرسد. تقریباً قیمتها در مصرف بنزین و برق در زمان کم باری برابری میکند.
تشکری هاشمی با بیان اینکه ۴۰ دقیقه تا یک ساعت برای شارژ DC و ۸ تا ۱۰ ساعت برای شارژ AC زمان نیاز است، گفت: در زمان پرباری، قیمت به ۳۲ هزار تومان میرسد و این رقم را اگر برای بنزین ۳ هزار تومانی در نظر بگیریم، بازهم ارقام دو بخش برابر خواهد بود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه در هر فضایی مقدور باشد میتوان جایگاه شارژ برقی نصب کرد، گفت: پارکینگهای عمومی فضای مناسبی برای شارژ ندارند و نمیتوان آن را به شارژ خودروهای برقی اختصاص داد.
محسن هرمزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در ادامه با بیان اینکه پایهای که در تعیین نرخ بهای خدمات پیش بینی شده بر اساس نرخ اعلام وزارت نفت است، گفت: خودروسازان نسبت به واردات خودروهای برقی اقدام کردهاند و این سوال برای شهروندان پیش آمده بود که زیرساختها تعیین شده یا خیر؟
وی افزود: دولت پایهای را در نظر گرفته که به سوال شهروندان نیز پاسخ داده شود. قرار بر این است که در جادهها نیز جایگاهها ایجاد شود تا هموطنان از آن استفاده کند. دولت به دنبال برقی سازی در کل کشور است و این پایه را برای تمام شهرها و بخشها اعمال میکند.
هرمزی گفت: شورا و شهرداری پایهای را ایجاد کرده و نیاز به این دارد که هزینهای که شهرداری صرف کرده، عددی را فارغ از سرشکن هزینهها اضافه کند. این رقم برای اتوبوسها صفر است، اما در تبصره پنج برای خودروهای بخش خصوصی، رقمی پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: اگر موتورسیکلتهای برقی هم توسعه پیدا کند، شرایطی را پیش بینی کردیم که امکانات شارژ این موتورها نیز تأمین شود. در هر صورت تلاش ما بر توسعه جایگاههای شارژ وسایل حمل و نقل برقی است.
هرمزی با بیان اینکه همصدایی در دولت برای تعیین تعرفه مصرفی خودروهای برقی وجود دارد تا توجیهی برای رانندگان وجود داشته باشد، گفت: این رقم در داخل شهرها و جادهها یکسان است.
گفتنی است لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اخذ بهای خدمات ارائه شارژ وسایل حمل و نقل برقی در شهر تهران با حداکثر آراء موافق تصویب شد.