به گزارش "
صدای بانک " ؛ در یک سال اخیر و بهدنبال تخلیه اثرات تورمی جهش ارزی در بازار کالاهای اساسی، دولت تمام تلاش خود را برای تأمین این کالاها با ارز ترجیحی و حفظ ثبات بازار بهکار گرفت. در این میان، تمهیداتی هم برای تأمین برنج مورد نیاز انجام شد و حتی اخیراً برای تسهیل تأمین نیاز داخل به این محصول پرطرفدار، اجرای استانداردهای اجباری برنج نیز برای 6ماه به تعویق افتاد؛ اما در این میان، در شرایطی که همه نیروها باید برای عبور از محدودیتهای تحریمی تلاش کنند، تفرقه مشکوکی در انجمن واردکنندگان برنج ایجاد شده که فعالان این حوزه را با سردرگمی مواجه کرده است.
اظهارات برخی از اعضای انجمن واردکنندگان برنج حاکی از این است که مجمع عمومی سالانه این انجمن، پس از انتشار آگهی مجمع و اطلاعرسانی به اعضای انجمن؛ در 25تیرماه امسال با حضور 70نفر از اعضا برگزار شده و پس از رأیگیری، هیأت مدیره این انجمن شامل 5عضو اصلی و دو عضو علیالبدل نیز انتخاب شدهاند؛ اما در ادامه با استعفای 2 عضو اصلی و یک عضو علیالبدل از هیأت مدیره جدید، حرکتی برای از حدنصاب انداختن هیأت مدیره و برگزاری مجمع فوقالعاده آغاز شده است.
آغاز اختلاف
پس از استعفای 3نفر از اعضای هیأتمدیره انجمن واردکنندگان برنج، بخشی از اعضای انجمن خواستار برگزاری مجمع فوقالعاده شدهاند؛ منتهی در این فرایند برخلاف آنچه در اساسنامه انجمن آمده، هیچ درخواستی به هیأتمدیره ارسال نکردهاند و بهصورت محرمانه با مراجعه به امور تشکلهای اتاق ایران خواستار برگزاری مجمع شدهاند. بر این اساس هیأتمدیره فعلی هیچ شناختی از درخواستکنندگان برگزاری مجمع ندارد و در رایزنی با امور تشکلهای اتاق ایران نیز نسبت به هویت آنها آگاه نشده است. محرمانه بودن درخواست و اسامی درخواستکنندگان برگزاری مجمع فوقالعاده انجمن واردکنندگان برنج، بنمایه اعتراض هیأترئیسه فعلی انجمن به برگزاری مجمع فوقالعاده است که گویا هنوز پاسخی به آن داده نشده است.
پیگیریهای همشهری نیز بهدلیل حضور معاون امور تشکلهای اتاق ایران در جلسه کاری نتیجهای در برنداشت؛ اما چنانچه این معاونت توضیحاتی داشته باشد که به روشن شدن ماجرا کمک کند، همشهری آمادگی انتشار آن را دارد. فعلاً طبق اطلاعاتی که اعضای انجمن واردکنندگان برنج در اختیار همشهری قرار دادهاند، پیشازاین بازرس انجمن، آگهی برگزاری مجمع در تاریخ 9مهرماه را منتشر کرده بود؛ اما مجمع برگزار نشده و آگهی برای نوبت دوم را برای برگزاری مجمع در تاریخ 29مهر منتشر کرده است. در این میان هیأتمدیره فعلی نیز آگهی برگزاری مجمع فوقالعاده در تاریخ 14آبان را منتشر کرده که درصورت برگزار نشدن مجمع نوبت دوم در 29مهر، در این تاریخ مجمع برگزار خواهد شد. نکته مهم در بروز چنین اختلافاتی در یک تشکل بخش خصوصی این است که در شرایط فعلی همه نیروها باید در مسیر عبور از محدودیتهای تحریم حرکت کرده و از اتلاف زمان و انرژی خودداری کنند.
اساسنامه چه میگوید؟
شنیدهها حاکیاز آن است که تعدادی از اعضای انجمن واردکنندگان برنج از معاونت امور تشکلهای اتاق ایران خواستهاند طبق مواد 23و 24اساسنامه این انجمن، مجمع فوقالعاده این انجمن را برگزار کند. براساس این دو ماده، با تشخیص ضرورت تشکیل مجمع عادی یا عمومی فوقالعاده، مراتب به هیأتمدیره اعلام میشود و هیأتمدیره مکلف است ظرف 15روز از تاریخ وصول درخواست بازرس مجمع را برگزار کند و درصورت استنکاف، بازرس میتواند رأسا نسبت به این کار اقدام کند. همچنین با درخواست کتبی حداقل یکسوم اعضای اصلی مبنی بر برگزاری مجمع عادی یا عمومی فوقالعاده انجمن، هیأتمدیره باید حداکثر ظرف 20روز از تاریخ دریافت تقاضای کتبی، اعضا را برای تشکیل مجمع دعوت کند و درصورت استنکاف هیأتمدیره، درخواستکنندگان میتوانند از بازرس بخواهند مجمع را برگزار کند و او باید تا 15روز این اقدام را انجام دهد. همچنین درصورت امتناع بازرس، درخواستکنندگان میتوانند دعوت مجمع عمومی را از اتاق ایران بخواهند و اتاق باید برای این کار اقدام کند.
منبع: همشهری