کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رقابت عربستان و قطر برای سرمایه‌گذاری در سودان

29 مهر 1398 ساعت 8:09

  سودان به کشوری برای رقابت میان سعودی و قطر تبدیل شده است.


 به گزارش "صدای بانک" ،  قطر روز یکشنبه از افزایش سرمایه‌گذاری در سودان خبر داد، همزمان عربستان نیز اعلام کرد: ریاض بدنبال فرصت‌های بزرگ و واقعی برای سرمایه‌گذاری در چندین بخش از این کشور آفریقایی است.

  سودان به کشوری برای رقابت میان سعودی و قطر تبدیل شده است، درحالی که مقامات دولت انتقالی این کشور همواره اعلام کرده‌اند، سیاست خارجی آنها بر پایه توازن و دوری از هرگونه عضویت در محور خاصی است و آنها برخلاف سیاست‌های "عمر البشیر" رئیس جمهوری مخلوع (۱۹۸۹ – ۲۰۱۹)، به دنبال تحقق منافع ملی هستند.

در همین ارتباط "عبدالرحمن بن علی الکبیسی" سفیر قطر در خارطوم در دیدار روز یکشنبه با "اسما محمد عبدالله" وزیر امورخارجه سودان، از تمایل قطر برای توسعه همکاری با سودان در تمامی زمینه‌ها و نیز حمایت از این کشور در محافل بین‌المللی خبر داد.

الکبیسی بدون اشاره به جزئیات و میزان دقیق سرمایه‌گذاری کشورش در سودان اعلام کرد، دوحه در بخش‌های انرژی، معدن و کشاورزی سودان سرمایه‌گذاری را افزایش خواهد داد و  بخش خصوصی را برای سرمایه‌گذاری در سودان ترغیب می‌کند.

براساس آمارهای رسمی سودان، سرمایه‌گذاری قطر در این کشور به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار می‌رسد و دوحه در ۴۰ طرح کشاورزی، گردشگری و املاک و مستغلات سرمایه‌گذاری کرده است.

همزمان نیز "علی بن حسن جعفر" سفیر عربستان در خارطوم با "عادل علی ابراهیم" وزیر انرژی و معدن سودان دیدار کرد و گفت که ریاض بدنبال فرصت‌های بزرگ و واقعی برای سرمایه‌گذاری در سودان است.

براساس آمارهای رسمی سودان، سرمایه‌گذاری عربستان در این کشور به ۱۱ میلیارد دلار می‌رسد و به این ترتیب در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس، دارای بیشترین سرمایه‌گذاری در سودان است.

سفیر عربستان در خارطوم گفت، کشورش همکاری با سودان را افزایش می‌دهد و بدنبال سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی و معدن است.

جعفر با اشاره به تمایل شرکت "آیکوبات" وابسته به صندوق سرمایه‌گذاری عربستان برای سرمایه‌گذاری در تمامی انرژی‌های جایگزین در سودان گفت، شرکت معادن سعودی نیز بدنبال سرمایه‌گذاری در بخش معادن؛ بویژه معدن طلا و آهن است.

دولت انتقالی سودان به ریاست "عبدالله حمدوک" امیدوار است، بتواند شرایط اقتصادی وخیم و اسف بار این کشور را سامان دهد.

حمدوک پیشتر اعلام کرد، دولت خارطوم برای جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی به ۲ میلیارد دلار ذخیره نقدی، افزون بر هشت میلیارد دلار برای بازسازی اقتصاداش نیاز دارد.

سودان پس از جدایی از سودان جنوبی  (۲۰۱۱) و به خاطر آن که بخش عظیمی از ذخایر نفتی‌اش را از دست داد، با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی اوایل اردیبهشت سال جاری نیز  از کمک سه میلیارد دلاری به سودان خبر دادند.

منابع رسمی سعودی در آن زمان اعلام کردند، ۵۰۰ میلیون دلار از این کمک در اختیار بانک مرکزی سودان قرار خواهد گرفت و ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دیگر صرف تهیه مواد غذایی، دارویی و فراورده‌های نفتی می‌شود.

روابط قطر و عربستان از  ۵ ژوئن ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۹۶) که به همراه امارات، بحرین و مصر، دولت دوحه را به حمایت از تروریسم متهم کردند، قطع است.

سعودی به همراه سه متحد خود همچنین تمامی مرزهای زمینی، دریایی و هوایی را به روی قطر بستند و ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با دوحه اعلام کرده‌اند اما دوحه با بیان این‌که شروط تعیین‌شده ناقض حق حاکمیت این کشور است به هیچ‌یک از آنها تن نداده است.  

منبع: ایرنا 


کد مطلب: 4295

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/4295/رقابت-عربستان-قطر-سرمایه-گذاری-سودان

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com