به گزارش "
صدای بانک" ، ۱۲ آذرماه مصادف با سوم دسامبر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ به عنوان روز جهانی افراد دارای معلولیت نامگذاری شده است. با توجه به اینکه موانع فیزیکی و اجتماعی اغلب این افراد را در استفاده از تسهیلات و خدمات شهری و رفاهی محروم می سازد، بانک ملی ایران با قرار دادن مشتری مداری در راس امور خود و همچنین تبلور این باور در تمامی ارکان بانک، تلاش کرده تا گامی در زمینه بهبود شرایط زندگی و کاهش مشکلات این دسته از مشتریان بردارد.
با توجه به اینکه امکان بهره برداری برابر از امکانات، از حقوق انکارناپذیر تمامی افراد جامعه است، از این رو اداره کل مهندسی و املاک بانک نیز در تمامی برنامه های بازسازی و نوسازی شعب و ساختمان های خود تاکنون مسئله سهولت و امکان دسترسی افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی را حتی الامکان در طرح ها لحاظ کرده است.
از سویی نگاهی اجمالی به ساختمان های ادارای نشان می دهد که اغلب این ساختمان ها پاسخگوی نیازها و محدودیت های افراد دارای معلولیت نبوده و وجود مشکلات کالبدی، استفاده مفید از فضاهای شهری و ساختمان های عمومی را برای این دسته از افراد غیرممکن می سازد. بدین ترتیب سازگار کردن محیط و ساختمان های شعب بانک ملی ایران با شرایط این افراد که در عین حال به معنی رعایت شرایط دیگر گروه های جامعه اعم از سالمندان و بیماران نیز هست، ضروری به نظر می رسد.
در همین راستا بانک تلاش کرده تا موانع حرکتی شعب را با ایجاد رمپ، سطوح شیب دار، آسانسور و بالابرهای مناسب جهت حمل ویلچر، تعبیه درب های اتوماتیک، کاهش ارتفاع ورودی شعب نسبت به خیابان و... به حداقل برساند و اکنون شعب ایثار، فردوس، امیریه، میدان شهدا، کارگشایی مولوی، دانشگاه تهران، میدان فردوسی، میدان جمهوری و... با بهره مندی امکانات مذکور آماده ارایه خدمت به مشتریان دارای معلولیت هستند.
همچنین شعب مجهز به باجه نابینایان اعم از عارف تهران، میدان ولیعصر قزوین، خیابان سمیه قم، میدان هما فریزد یزد، میدان آزادی سنندج، چهارراه مشیر شیراز، خیابان کوهسنگی مشهد، اترک بجنورد و... به این دسته از مشتریان گرانقدر خدمات دهی می کنند.
اقدامات بانک ملی ایران در تسهیل خدمات دهی به مشتریان دارای معلولیت و همچنین همکاری این بانک در پروژه های مطالعاتی نظیر روش های مناسب سازی ساختمان های اداری برای افراد دارای معلولیت جسمی و حرکتی از سوی مرکز تحقیقات راه، مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز مورد تقدیر قرار گرفته است.
ضمن اینکه اقدامات بانک ملی ایران در راستای توسعه بانکداری دیجیتال نیز با توجه به فراهم کردن خدمات بانکی غیرحضوری علاوه بر تحقق اهداف مشتری مداری، گامی در جهت حمایت از مشتریان دارای معلولیت نیز خواهد بود و این دسته از مشتریان می توانند از خدمات بانکی غیرحضوری بدون نیاز به مراجعه به شعب با استفاده از سامانه هایی نظیر بام، همراه بانک، اپلیکیشن بله، بانک آفیسر، اپلیکیشن ۶۰ و... بهره مند شوند.