تاریخ انتشارشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۷
کد مطلب : 6270

افرادی که بازار ارزهای مجازی را به شکل امروزی درآوردند

۰
plusresetminus
اگرچه ارزهای دیجیتالی براساس تکنولوژی بلاک‌چین توسعه یافته‌اند -یعنی جایی که هر مبادله مالی در آن با ارقامی درهم اما دقیق رمزگذاری شده- افراد فعال در این صنعت کماکان خلاقیت به خرج می‌دهند
افرادی که بازار ارزهای مجازی را به شکل امروزی درآوردند
 به گزارش "صدای بانک" ، این متخصصین با پیشینه‌هایی متفاوت از راه می‌رسند؛ یک نفر ممکن است از کار توسعه‌دهندگی آمده باشد، یک نفر دیگر علم اقتصاد خوانده باشد یا صرفا مدیر یک محیط سازمانی باشد، اما وجه اشتراک تمامی‌ها آن‌ها خلاقیت و اراده‌شان برای تفکر خارج از چارچوب است.

تمام قهرمانان ما دوراندیشانی نادر هستند که می‌توانند فرصت‌های تکنولوژیک آینده را به تصاحب درآورده و براساس‌شان عمل کنند. برای تک‌تک آن‌ها،‌ پیروزی به معنای تحلیل، به معنای نوآوری و به معنای ساختن است و همینطور پیاده‌سازی استراتژی‌های عملی موثر برای رسیدن به موفقیت.

در این مقاله به سراغ ۱۰ شخصیت تاثیرگذار بر بازار ارزهای مجازی رفته‌ایم - سازندگان بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که توسعه این صنعت را سرعت بخشیده‌اند.

ساتوشی ناکاموتو


 
خالق بیت‌کوین
سن: نامعلوم
نفر در این لیست بدون هیچ تردید ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت‌کوین است و از قضا مرموزترین شخصیت صنعت ارزهای مجازی هم به حساب می‌آید. نه‌تنها هیچکس نمی‌داند او یک شخص است یا تیمی از توسعه‌دهندگان، بلکه بسیاری از اوقات وجود چنین شخصیتی افسانه‌ای از اساس زیر سوال رفته است. شاید ساتوشی ناکاموتو اصلا یک نام مستعار باشد.
اما موضوع هرچه که باشد، این ساتوشی ناکاموتو بود که پروتکل بیت‌کوین را توسعه داد و اولین ورژن از نرم‌افزارش را ساخت. البته که گمانه‌زنی‌های زیادی راجع به هویت واقعی ناکاموتو زده شده و چندین تئوری راجع به آن وجود دارد. بیایید دو مظنون اصلی در این تئوری‌ها را مرور کنیم.
بنابر شایعات، نیک سابو یکی از کاندیداهای بر سر گذاشتن تاج ناکاموتو است. سابو یک رمزارزشناس سرشناس و همینطور وکیل است. او تکنولوژی قرارداد هوشمند را توسعه داد،‌ الگوریتم Bit Gold را برای تمرکز زدایی در ارزهای مجازی هم همینطور و درست چند ماه قبل از مقاله ناکاموتو راجع به بیت‌کوین، نشریه چاپ‌کننده مقاله را تاسیس کرد.
از سوی دیگر کریگ رایت یک کاندیدای دیگر و بسیار رسوا برای ساتوشی ناکاموتو بودن است. در سال ۲۰۱۵ این کارآفرین استرالیایی به جهان گفت که او این تکنولوژی منحصربه‌فرد را خلق کرد و بیش از ۱۵۰ پتنت برای خلق تکنولوژی رجیستری، قراردادهای هوشمند و شش ارز مجازی به ثبت رساند. مستندات پتنت‌های او غیر قابل انکار بودند و هیچ پیامد قانونی به همراه نیامد.

ویتالیک بوترین


 
موسس اتریوم
سن: ۲۶ ساله
بوترین شهرتش را مدیون دومین ارز مجازی دیجیتال جهان از نظر میزان سرمایه‌گذاری است: اتریوم. بوترین بدون تردید زندگی شگفتی‌آوری داشته: در سن ۷ سالگی او نخستین بازی کامپیوتری خود را با استفاده از ماکروهای اکسل ساخت. سپس در سن ۱۰ سالگی روی سی پلاس پلاس تحقیق و شروع به توسعه یک بازی کامل کرد. بلاک‌چین در سال ۲۰۱۱ وارد زندگی‌اش شد و تا سال ۲۰۱۳ به خوبی از ضعف‌های بیت‌کوین باخبر بود. این موضوع تبدیل به ایده ساخت ارز مجازی مخصوص خودش شد و تا سال ۲۰۱۴ سرمایه کافی برای پروژه اتریوم از طریق فروش جمعی جذب شد.
می‌توان به شکلی غیر مستقیم گفت این بوترین بود که هیجان برای عرضه اولیه کوین را به دل مردم انداخت، با متن‌باز کردن کد اتریوم و قرار دادن آن در دسترس عموم. این به هزاران توسعه‌دهنده اجازه داد پروژه‌های خودشان را روی بلاک‌چین اتریوم پیش ببرند و در وقت و منابع صرفه‌جویی کنند. توکن‌های ساخته شده در اتریوم ERC-20 نام دارند و تا امروز بیش از هزار توکن استخراج شده.

پاول دوروف


 
موسس VK و تلگرام
سن: ۳۵ ساله
پاول دوروف کارآفرینی روسی و با استعداد است که به خاطر تاسیس شبکه اجتماعی VK و سپس تلگرام به شهرت رسید. در سن تنها ۲۲ سالگی، دوروف شبکه اجتماعی خودش با نام کامل Vkontake را راه انداخت اما در سن ۲۸ سالگی به خاطر عدم توافق با سهام‌داران مجبور به ترک پروژه شد. این به او اجازه داد روی تلگرام متمرکز شود - پیام‌رسانی که دوروف را به شهرت جهانی رساند. تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی، تلگرام ارزشی بیشتر از ۱ میلیارد دلار داشت که یعنی خالقش را یک میلیونر تمام‌عیار کرده بود.
با این همه تا پیش از سال ۲۰۱۸ نام دوروف به هیچ وجه به عرصه ارزهای مجازی پیوند نخورده بود. در این سال تلگرام از توسعه شبکه باز تلگرام (TON)، نوعی پلتفرم بلاک‌چین ناشناس، خبر داد. دوروف می‌خواهد سرویس‌های پیام‌رسان و ذخیره دیتا را روی این پلتفرم بیاورد و ضمنا ابزارهای پرداختی برای ارز مجازی خودش یعنی پروژه GRAM هم داشته باشد. تلگرام می‌خواهد به توسعه‌دهندگان هم امکان ساخت اپلیکیشن‌های خودشان را بدهد. ۲۰۱۸ ضمنا سالی بود که این پیام‌رسان به خاطر دو پروژه تازه بالغ بر ۱.۷ میلیارد دلار از ۱۷۰ سرمایه‌گذار دریافت کرد: پروژه ارز مجازی گرم و همینطور پلتفرم بلاک‌چین TON.

چانگپن ژاو


 
موسس صرافی ارزهای مجازی Binance
سن: ۴۳ ساله
چانگپن ژاو چینی-کانادایی یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های حوزه ارزهای مجازی است. او موسس و مدیرعامل Binance، بزرگ‌ترین صرافی ارزهای مجازی از نظر میزان مبادلات است که مقرش در هونگ کونگ بنا شده. چانگپن ژاو بیشتر با نام اختصار CZ در جامعه ارزهای مجازی شناخته می‌شود و بیش از نیم میلیون فالوئر در توییتر دارد که عاشق خواندن هزاران مقاله و پست او راجع به رمزارز هستند. با دارایی ۱.۲ میلیارد دلاری به گفته فوربز، ژاو نیم میلیارد دلار نخست را در کمتر از شش ماه به دست آورد و امروز یکی از ثروتمندترین فعالان صنعت ارزهای مجازی است.
از زمان آغاز به کارش، CZ در مبادله تخصص داشته است - او ابتدا در بخش فناوری اطلاعات صرافی New York Stock کار کرد و سپس به بلومبرگ رفت تا سرویسی برای مبادله‌گران توسعه دهد. به لطف تجارب به دست آمده در جذب سرمایه، Binance تنها ۱۸۰ روز وقت لازم داشت تا تبدیل به بزرک‌ترین صرافی ارزهای مجازی در جهان تبدیل شود. امروز، بنابر آنچه در بلاگ این صرافی آمده، Binance روزانه نزدیک به ۲ میلیارد دلار گردش مالی و بیش از ۱۵ هزار مبادله‌گر در سراسر جهان دارد. علاوه بر این، بایننس یکی از معدود صرافی‌هاییست که حاشیه سود و خدمات تبادلات آتی می‌دهد.

برایان آرمسترانگ


 
هم‌موسس Coinbase
سن: ۳۵ ساله
برایان آرمسترانگ موسس و مدیرعامل Coinbase است، یک صرافی ارزهای مجازی در کالیفرنیا. برایان از دوران دبیرستان به کار توسعه‌دهندگی علاقه‌مند بوده. او به عنوان یک نوجوان روی زبان‌های برنامه‌نویسی جاوا و CSS کار کرد و سپس دو مدرک در زمینه علوم کامپیوتر و اقتصاد به آورد و به کمک آن‌ها،‌ راهش به شغل برنامه‌نویسی برای کمپانی‌هایی بزرگ باز شد.
در سال ۲۰۱۲،‌ بعد از دریافت یک سرمایه کلان، Coinbase را راه انداخت که یکی از نخستین صرافی‌های ارز مجازی در جهان بود. امروز Coinbase یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها برای مبادله پول بدون پشتوانه در ازای ارزهای مجازی است. مبادله‌گران می‌توانند با استفاده از کارت‌های بانکی معمولی خود بیت‌کوین، بیت‌کوین کش، اتر و لایت‌کوین بخرند. در ماه آگوست ۲۰۱۷، زمانی که تب ارزهای مجازی به جان تمام جهان افتاد، نسخه موبایل Coinbase در اپ‌استور تبدیل به پردانلود‌ترین اپلیکیشن ایالات متحده شد.

برندن چِز


 
مدیرعامل و موسس Coinmarketcap
سن: ۳۳ ساله
برندن چز یک برنامه‌نویس آمریکایی ۳۳ ساله است و همینطور موسس Coinmarketcap که بزرگ‌ترین گردآورنده آنلاین ارزهای مجازی به حساب می‌آید. این سایت اطلاعات تمام مبادلات را جمع‌آوری کرده و براساس آن‌ها، ارزش هر رمزارز را تعیین می‌کند. کاربران در این سایت قادر به یادگیری اطلاعات بنیادین راجع به ارزهای مجازی هم هستند: چیزهایی مثل برآورد ارزش سرمایه،‌ قیمت، میزان کوین‌های در گردش، حجم مبادلات در ۲۴ ساعت اخیر، درصد تغییر قیمت در هر ساعت، هر ۲۴ ساعت یا هر هفته.
نام برندن چز با بزرگ‌ترین سقوط بازار ارزهای مجازی در تاریخ گره خورده است. در روز ۸ ژانویه ۲۰۱۸، تقریبا ارزهای مجازی با افت ۱۵ درصدی یا بیشتر در ارزش روبه‌رو شدند و ارزش سرمایه در بازار ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت. در این چز بود که مقصر شناخته شد: در واقع مشخص شد در روز ۷ فوریه، Coinmarketcap اطلاعات صرافی‌های کره جنوبی را بدون هشدار از اطلاعات خود حذف کرد. قیمت‌های صرافی‌های این کشور به صورت میانگین همواره از سایر نقاط جهان بالاتر بود و در نتیجه این اتفاق ارزش بیت‌کوین کاهش یافت و تمام ارزهای مجازی دیگر را هم با خودش پایین کشید.

چارلی لی


 
سازنده لایت‌کوین
سن: نامشخص
چارلی لی برنامه‌نویس و محقق کامپویتری مستعد از ژاپن است که به خاطر ساخت سومین ارز مجازی جهان، لایت‌کوین، تبدیل به شخصیتی برجسته شده. پیش از لایت‌کوین، لی یک توسعه‌دهنده در گوگل بود. او در سال ۲۰۱۱ با مطالعه راجع به بیت‌کوین درباره بلاک‌چین اطلاعات کسب کرد. این تکنولوژی نوآورانه شدیدا برایش جذاب بود و فورا یک بیت‌کوین به ارزش ۳۰ دلار خرید. در همان سال، یعنی اکتبر ۲۰۱۱، لی یک پروتکل ارز مجازی متن‌باز نوشت و شغلی هم در صرافی Coinbase به دست آورد. در تابستان ۲۰۱۷، چارلی لی از کوین‌بیس جدا شد و کاملا روی توسعه لایت‌کوین متمرکز شد.
هدف اصلی از ساخت لایت‌کوین، انجام مبادلات مالی اینترنتی است. علاوه بر این، درست مثل اتریوم، توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های خودشان را برای بلاک‌چین لایت‌کوین بسازند.

الکس راینهارت


 
موسس Platincoin
سن:‌ ۳۸ ساله
الکس راینهارت یک کارآفرین و سرمایه‌گذاری آلمانی است. او موسس بیش از ۱۰ پروژه در صنایع فناوری اطلاعات و فینتک است و دارایی‌اش به بیش از ۲۰۰ میلیون یورو می‌رسد. در سال ۱۹۹۶ و زمانی که الکس ۱۵ سال داشت، خانواده‌اش به آلمان مهاجرت و چند سال اول را با مزایای تامین اجتماعی گذران زندگی کرد. هیچ یک از اعضای خانواده آلمان را نمی‌شناخت و بنابراین با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبه‌رو بودند. این راینهارت بود که کاریزمایش را به کار گرفت و زبان آلمانی را به شکلی پیگیرانه آموخت. در کلاس یازدهم، یعنی در سال ۱۹۹۸، الکس با فروش محصولات مختلف به مستمری‌بگیران آلمانی هزاران مارک به دست می‌آورد. بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۳، او مشغول جذب سرمایه برای استارتاپ‌ها و کمپانی‌های نوپا بود و طی ۱۰ سال، بیش از ۵۰۰ میلیون یورو برای آن‌ها جمع‌آوری کرد.
در سال ۲۰۱۵ او از خیانت شرکایی جان سالم به در برد که عملا تجارتش را ورشکست کرده بودند. بدهی‌های فراوان به بار آمد و ضرورت پرداخت‌شان حس می‌شد،‌ بنابراین الکس با استفاده از تمام تجارب و استعدادش در فروشندگی و همینطور دانشش از مبادلات ارزهای مجازی، موفقیت‌آمیزترین پروژه زندگی خود، یعنی PLATINCOIN را راه انداخت. این یک سیستم جهانی و مبتنی بر ارزهای مجازی است که بیش از ۱۰ سرویس و محصول پیشرفته دارد. بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سراسر مخاطب محصولات کمپانی هستند و هر روز فقط به تعدادشان افزوده می‌شود.
هدف اصلی از ساخت محصولات PLATINCOIN، دسترسی‌پذیرتر کردن ارزهای مجازی برای تمام مردم در سراسر جهان است. اینکه مردم ابزارهایی ساده برای ورود به بازار مالی داشته باشند.

دیوید ای. مارکوس


 
مدیر Libra و مدیر پیشین پی‌پل
سن: ۴۶ ساله
دیوید مارکوس یک کارآفرین آمریکایی است که در پاریس به دنیا آمد. از ماه آپریل ۲۰۱۲، دیوید مدیریت پی‌پل را برعهده گرفت. در آگوست ۲۰۱۴ نیز تبدیل به نایب رییس محصولات پیام‌رسان در فیسبوک شد و رهبری واحد فیسبوک مسنجر را برعهده گرفت. به صورت موازی با کارش در فیسبوک، دیوید فعالانه روی بلاک‌چین و ارزهای مجازی مطالعه کرد و در سال ۲۰۱۷ تبدیل به یکی اعضای هیئت مدیره صرافی ارزهای مجازی Coinbase شد. از سال ۲۰۱۸ به بعد، دیوید مسئول تجارت‌های مبتنی بر بلاک‌چین فیسبوک بوده و از ژوئن ۲۰۱۹ نیز پروژه Calibra را پیش برده.
Calibra یا Libra یک ارز مجازی جدید است که توسط فیسبوک و چند کمپانی دیگر توسعه می‌آید. لیبرا احتمالا یکی از جنجال‌برانگیزترین پروژه‌های بلاک‌چین باشد و نقطه نظرات متعددی راجع به آن وجود دارد. از یک سو برخی ابداع فیسبوک را تهدیدی برای بی‌نام و نشانی و تمرکززدایی تجارت بلاک‌چین می‌دانند و دیگران هم آن را پیشرفتی مورد انتظار برای این تکنولوژی تلقی می‌کنند.
بنابر اطلاعات منتشر شده، لیبرا یک ارز مبتنی بر تکنولوژی بلاک‌چین است که ارزش آن با ارزهای دنیای واقعی (مانند دلار آمریکا، یورو و ین ژاپن) پیوند خورده است. ارزش لیبرا تقریبا متکی بر میانگین نرخ مبادلات این ارزهاست. گفته می‌شود در سال جاری میلادی شاهد آغاز به کار لیبرا خواهیم بود.

راجر وِر


 
مدیرعامل Bitcoin.com
سن: ۴۰ ساله
راجر ون یک شخصیت افسانه‌ای واقعی در جهان ارزهای مجازی است. او که به عنوان «مسیح بیت‌کوین» شناخته می‌شود، نخستین سودش را با خرید و فروش هارد درایو در دوران تعطیلات تابستانی مدارس به دست آورد. تجارتش پیشرفت کرد و در سال ۱۹۹۹، ور یک فروشگاه فروش لوازم جانبی کامپویتر راه انداخت که تا همین امروز به کارش ادامه می‌دهد.
وقتی راجر ور از وجود بیت‌کوین در سال ۲۰۱۱ باخبر شد، شدیدا روی این تکنولوژی سرمایه‌گذاری کرد و به سراغ فعالیت‌های آموزشی رفت. او بیلبوردهایی در کنار خیابان‌ها قرار داد، برای بچه‌های مدرسه‌اس سخنرانی کرد و توکن‌های رایگان به هوادارانش داد. همان موقع بود که لقب «مسیح بیت‌کوین» به او تعلق گرفت.
ور کاراکتری بسیار جالب دارد و دو برهه متفاوت را در زندگی‌اش پشت سر گذاشته. از یک سو به جرم فروش مواد منفجره غیر قانونی به مدت ۱۰ سال در زندان بوده و از سوی دیگر برای عضویت در مجلس ایالت کالیفرنیا اقدام کرد. در نهایت هم آمریکا را به مقصد ژاپن ترک کرد و از شهروندی ایالات متحده دست کشید.

منبع: دیجیاتو 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین