به گزارش "
صدای بانک" ، جدیدترین مطالعات انجام شده توسط مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد یکی از پارامترهای تاثیرگذار بر روند مبادلات کالایی دنیا و بورسهای کالا، تغییرات جوی است که رابطه مستقیمی با بخش کشاورزی و در نتیجه محصولات کشاورزی مبادله شده در بورسهای کالایی دارد.
تغییرات جوی یکی از بزرگترین تهدیدهای زندگی بشر امروز است. مسئلهای که تاثیرات مخربی روی زندگی مردم دارد و برای آن نیاز به اجرای سیاستهای اقتصادی مختلفی است. مسئله مهم اینجا است که تغییرات جوی موضوعی جهانی است و تمام مناطق دنیا را تحت تأثیر قرار میدهد. از طرف دیگر بخشهای مختلف اقتصاد هم تحت تأثیر این بحران قرار دارند.
مطالعات «مجمع جهانی اقتصاد» نشان میدهد که تغییرات جوی باعث میشود تا توان رشد اقتصادی دنیا تا سال 2050 میلادی بالغ بر 30 درصد کاهش مییابد و بیشترین آسیب هم به کشاورزان کوچکی وارد میشود که در کشورهای درحالتوسعه دنیا زندگی میکنند.
از طرف دیگر تا سال 2050 میلادی شمار افرادی که حداقل یک ماه در هرسال به آب کافی و سالم دسترسی ندارند به 5 میلیارد نفر خواهد رسید درحالیکه هماکنون 3.6 میلیارد نفر در دنیا با این مشکل روبرو هستند.
افزایش سطح آب دریاها و افزایش طوفانها باعث میشود تا صدها میلیون نفر از ساکنان شهرهای ساحلی مجبور به ترک محل زندگی خود شوند و تا سال 2050 میلادی، هرساله هزینهای بالغبر یک هزار میلیارد دلار به شهرهای ساحلی دنیا تحمیل شود.
در نتیجه این مسئله نرخ فقر در دنیا رشد خواهد کرد و تا سال 2030 بیش از 100 میلیون نفر در دنیا زیر خط فقر زندگی خواهند کرد. اغلب این افراد در کشورهای درحالتوسعه دنیا ساکن خواهند بود.
مطالعات نشان داده است سرمایهگذاری 1.8 هزار میلیارد دلاری دنیا در پنج حوزه مختلف اقتصادی و زیرساختی در فاصله سالهای 2020 تا 2030 میلادی میتواند مزایایی بالغ بر 7.1 هزار میلیارد دلار برای اقتصاد جهان به همراه بیاورد. این پنج حوزهای که باید در انحا سرمایهگذاری انجام شود شامل سیستمهای هشدار سریع، زیرساختهای مقاوم در برابر تحولات زیستمحیطی، توسعه کشاورزی در مناطق کم آب با استفاده از سیستمهای نوین کشاورزی، حفاظت از مناطق گرم و در نهایت سرمایهگذاری در ایجاد منابع آب شرب سالم میشود.
مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرده است این تغییرات جوی به طور مستقیم و غیرمستقیم در حجم مبادلات کالاهای کشاورزی در بورس ها و قیمت این محصولات اثرگذار خواهد بود.
این مجمع تاکید میکند هزینه تعلل در اجرای طرحهای اصلاحاتی اقتصادی برای مقابله با تغییرات جوی را بسیار زیاد ارزیابی کرد و خواستار اقدام جهانی برای حل این معضل شد.