به گزارش "
صدای بانک" ، ویروس کرونا تاکنون بیش از 100 کشور دنیا را آلوده کرده است، متاسفانه 354 نفر بر اثر ابتلا به کووید 19 جان خود را از دست داده اند.
نخستین مورد قطعی کووید 19 در ایران 30 بهمن ماه با فوت 2 نفر در قم ثبت شد و موردقطعی به تایید سازمان جهانی بهداشت رسید، حالا به گفته وزیر بهداشت پیک ابتلا به بیماری را در کشور طی می کنیم و روند بستری بیماران در بیمارستان ها افزایش پیدا کرده است.
با افزایش موارد ابتلا در ایران نیاز به محلول های ضدعفونی و ژل های دست در داروخان ها نایاب شد و تولیدداخل حتی جوابگوی نیاز بیمارستان ها نبود، کادر درمانی در خط مقدم کرونا با معضل کمبود ماسک و محلول های ضدعفونی مواجه هستند.
یکی از علل کمبود ماسک مورد نیاز کادر درمانی وارداتی بودن محصول است و در سایه تحریم ها تهیه این ماسک ها برای مدافعان سلامت مهمترین چلالش وزارت بهداشت محسوب می شد و در نهایت سازمان جهاین بهداشت و برخی کشورهای دوست به کمک ایران آمدند تا بخشی از نیازهای کشور تامین شود هر چند که برخی خطوط تویلد و خیاطی ها خودجوش اقام به تولید ماسک کردند اما همچنان نیاز 600 هزار کادر درمانی بیمارستان ها تامین به طور کامل تامین نشده است و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت اعلام امادگی کرده اند تا محموله های دیگری نیز به ایران ارسال کنند.
ایران پس از شیوع ویرومس کرونا محموله بزرگی از ماسک را از یک کشور اروپایی خریداری کرد اما در نهایت این محموله در گمرگ این کشور باقی ماند و به ایران ارسال نشد.
به دنبال نبود ماده اولیه محلول های ضدعفونی شرکت های تولیدکننده الکل اقدام به تولید چند برابری کردند اما به نظر می رسد که تویلد کفاف نیاز کشور را نمی دهد و باید واردات محصول انجام شود اما مجاری ورودی به ایران بسته هستند و بسیاری از کشورها پروازهای خود به ایران را لغو کرده اند.
نیاز به مواد ضدعفونی کننده در مراکز درمانی به قدری حیاتی است که دانشجویان دانشکده های داروسازی خود پای کار آمده اند وبا دست خالی اقدام به تولید محلول ها و ژل های ضدعفونی کرده اند.
در شرایط کنونی که شمار مبتلایان به بیماری کووید 19 در حالافزایش است، نیاز به داروها بخش مهمی از روند مقابله با ویروس کروناست و باید دارو به میزان کافی در دسترس باشد تا هر چه زودتر شاهد شکست کرونا باشیم اما در شراتیط کنونی تنها داروهای ویژه به بیماران بستری در بیمارستان ها داده می شود و امکان تامین دارو برای بیماران سرپایی که در منزل قرنطینه خانگی می شوند، وجود ندارد.
برخی هم در بازار سیاه به دنبال تامین داروی مورد نیاز خود هستند که می تواند نه تنها در درمان بلکه در به خطر افتادن جان افراد موثر باشد.
همه مشکلات تامین ماده اولیه داروها، الکل، ماسک و لباس های حفاظتی در سایه تحریم ها ظالمانه کشورهای مدعی حقوق بشر است، آمریکایی هایی که با تحریم های ظالمانه جان شمار بسیاری از بیماران خالص و صعب العلاج را به خطر انداخته اند، حال در بحران کرونا اعلام آمادگی کرده اند که به ایران محموله بهداشتی ارسال خواهند کرد، این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که هیچ پیامی از ایالات متحده آمریکا برای ارسال محموله پزشکی دریافت نکرده است.
پومپئو در بیانیه خود گفته است که آمریکا "بر تعهد خود به کمک برای جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی تاکید دارد و در کنار مردم ایران ایستاده است". ایالات متحده اعلام کرده این پیشنهاد از طریق سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران به دست مقام ها رسانده شده است.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم در این پیام توییتری نوشت که در ایران برای اقلامی چون ماسک N95 صورت و ماسکهای سهلایه، دستگاه تنفس مصنوعی، روپوش جراحی، کیت تست کرونا، کاورهای محافظتی بیرنگ و محافظ صورت/بدن نیاز مبرم وجود دارد.
کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین و گفت : مایلم یاداوری کنم که ایران، خود قربانی سلاحهای شیمیایی است که توسط برخی کشورهای به اصطلاح مدافع رژیم عدم اشاعه در اختیار رژیم صدام قرار گرفت که موجب گردید ۱۳ هزار ایرانی بر اثر این سلاحها شهید و بیش از یکصد هزار نفر نیز جانباز شوند که هر روز شاهد شهادت برخی از آنان به علت عوارض ناشی از سلاحهای شیمیایی هستیم.
او همچنین گفت: کاملا واضح است که تحریمهای آمریکا جان مردم را از جمله با جلوگیری از فراهم نمودن دارو برای افراد نیازمند، هدف گرفته اند.
غریب آبادی گفت:هر نوع محدودیت درخصوص تأمین داروهای پزشکی، به ویژه در شرایط کنونی که کشورهای جهان از جمله ایران با ویروس کرونا مواجه هستند، حق دسترسی به بهداشت و حق حیات را نقض میکند. علاوه بر آن، این اقدام آمریکا در تناقض آشکار با قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری است که بر توقف اعمال تحریمهایی که ناقض فعالیتهای بشردوستانه هستند .
او افزود: رژیم آمریکا مدعی است که دارو و غذا مشمول تحریمهای آمریکا نیستند، اما با ایجاد محدودیتها و ممنوعیتها بر سر راه نقل و انتقال مالی از یک سو و تهدید شرکتهای دارویی و پزشکی از سوی دیگر، عملا مانع ارسال دارو و تجهیزات پزشکی شده است.
در سایه تحریم های ظالمانه آمریکا دسترسی مردم به دارو و تجهیزات پزشکی سخت شده و حالا در بحرانی مانند کرونا این تحریم ها بیشتر خودنمایی می کنند،درست است که مسئولان کشوری تمام تلاش خود را برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی می کنند و با دور زدن تحریم ها این اقلام سلامت محور به دست بیماران نیازمند می رسد اما وقتی پای سلامت مردم در میان است حتی لحظه ای تاخیر می تواند به قیمت جان یک نفر تمام شود.
امید است با ورود سازمانهای جهانی مدافع حقوق بشر و سلامت اقدامی در جهت رفع تحریم های ظالمانه برداشته شود تا کمتر شاهد مرگ ایرانیان به دلیل دیر رسیدن دارو و تجهیزات پزشکی باشیم.
* مریم فراهانی