تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۶
کد مطلب : 6652

انتقاد معاون مطبوعاتی از التهاب آفرینی غیرمسئولانه در موضوع کرونا

۰
plusresetminus
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از شایعه‌سازی و التهاب آفرینی برخی چهره‌ها و همراهی برخی شبه‌رسانه‌ها تاکید کرد: برای مقابله با بحران کرونا، نیازمند حضور فعال و مسئولانه رسانه‌های شناسنامه‌دار و مقابله با اظهارات غیرمسسئولانه افراد مختلف هستیم.
انتقاد معاون مطبوعاتی از التهاب آفرینی غیرمسئولانه در موضوع کرونا
 به گزارش "صدای بانک" ، سومین نشست هم‌اندیشی مدیران رسانه‌های کشور با موضوع «شیوع ویروس کرونا» برگزار و ضمن تاکید بر ارائه آمار به‌صورت تفکیکی و تبیینی از سوی نهادهای ذی‌ربط، مقرر شد: اتاق خبری با محوریت اطلاع‌رسانی به روز و پاسخگو با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف برای سهولت دسترسی رسانه‌ها به منابع و مراجع مختلف تشکیل شود.
 
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست ۲ ساعته که با حضور بیش از ۴۰ نفر از مدیران مسئول روزنامه‌ها، خبرگزاری‎ها و برخی پایگاه‌های خبری برگزار شد، ضمن اشاره به جزئیاتی تازه از شیوع ویروس کرونا در کشور و ارائه آخرین آمار و اقدامات انجام شده، به بیان راه‌کارهایی برای اطلاع‌رسانی مطلوب‌تر خبری به‌منظور آگاهی بخشی بیشتر از سوی رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: برای عبور از بحران با کمترین آسیب، در حال حاضر به اطلاع‌رسانی صحیح و آگاهی‌بخشی بیشتر برای همراهی مردم نیازمندیم.

وی نقش رسانه های معتبر و رسمی در این شرایط حساس را مورد تاکید قرارداد و بر نقش آفرینی رسانه های شناسنامه دار برای ممانعت از ایجاد شبهه و ترس ناشی از اطلاعات غیر موثق و بعضا دروغ تاکید کرد. 
خدادی ضرورت هم افزایی و هماهنگی، مرجع سازی و منبع سازی خبری درمورد پیشگیری- افراد مشکوک – مبتلا و متوفیان کرونا را مورد تاکید قرارداد و از انتشار بی پروای گمانه ها و برداشت ها و دیدگاههای افراد غیر مرتبط و غیر متخصص که منجر به گسترش شایعات، دروغ‌پردازی و بعضا دستمایه دشمنی‌های بیرونی شده است، انتقاد کرد .

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از تلاش شبانه روزی همه رسانه ها در موضوع آموزش و اطلاع رسانی به مردم در مقابله با کرونا قدردانی کرد و گفت: ادای دین رسانه به مردم ایران بارها در صحنه های مختلف اثبات شده است و این بار نیز کارنامه درخشان خود را در کمک به مهار این بحران و کاهش صدمات به اثبات خواهد رساند .

وی با اشاره به اینکه وظیفه اطلاع‌رسانی و مدیریت فضای روانی موضوع کرونا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده و سه کمیته سخنگویی، تولید محتوا و رصد و پایش ذیل آن تشکیل شده و به صورت مستمر در حال فعالیت است، افزود: شیوه‌نامه اطلاع‌رسانی در استان‌ها نیز ارسال شده تا از چندصدایی و اختلال خبری جلوگیری شود. خدادی در ادامه به تشریح گزارشی از رصد رسانه‌ها طی ۲هفته اخیر پرداخت و گفت: طی ۲ هفته اخیر مصرف رسانه‌ای و اقبال مردم به مطالب و محتوای آموزشی، بیش از اخبار و حتی طنز بوده است.

وی با اشاره به بسیج همه امکانات و حضور تمام مسئولان و دستگاه‌ها برای مهار این بیماری و مقابله با شیوع آن افزود: متاسفانه در مواجهه با بحران فعلی با دوگانه ترس و بی‌خیالی مواجه شده‌ایم که هر دو اشتباه است و باید نگاه منطقی و معتدل در این موضوع داشته باشیم.

وی با تاکید وزارت بهداشت تنها راه مقابله با این ویروس را کاهش سطح مواجهه، عدم تجمع، عدم تردد و قرنطینه خانگی دانست و گفت: رسانه‌ها و جامعه این نکته را مدنظر داشته باشند که اگر سیاست به عدم اعلام شیوع بود، ورود این ویروس به کشور به هیچ‌عنوان پیش از انتخابات اعلام نمی‌شد.

وی در ادامه به بیان جزئیاتی از روند کنترل و درمان بیماری در کشور پرداخت و با اشاره به اینکه در حال حاضر انسجام مدیریتی در بیمارستان‌ها وجود دارد اظهار کرد: هم‌اکنون ۲هزار مرکز بهداشتی درمانی با حضور مستمر پزشک و همچنین در مجموع۳۰هزار بهورز و ۲۲هزار مراقب سلامت در کشور به ارائه خدمات به بیماران می‌پردازند.

بنابراین گزارش مدیران رسانه‌ای حاضر در این نشست نیز ضمن اشاره به اهمیت ارتباط پیوسته و مستقیم رسانه‌ها با سازمان‌ها و نهادهای مرتبط، بر لزوم پاسخگویی سریع‌تر مسئولان با استفاده از فضای نوین رسانه‌ای، کاهش برخی کمبودها و کم‌کاری‌ها و همچنین جلوگیری از تشتت اخبار و اطلاعات اعلام شده از سوی نهادها و دستگاه‌های مختلف تاکید کردند.

«ارتباطات به روز و پاسخگویی لحظه‌ای به شایعات مطرح شده، دسترسی خبرنگاران به مسئولان ذیربط در تمام سطوح، اطلاع‌رسانی دقیق و تبیینی در خصوص آمار مبتلایان، بهبودیافتگان و جان باختگان، اطلاع رسانی واحد و موثق در مراکز بحرانی کشور، برخورد با شایعه‌سازان و برهم زنندگان امنیت روانی مردم، استفاده از ظرفیت‌های تعاملی رسانه‌ها برای پاسخگویی بهتر به افکار عمومی، ارائه محتواهای آموزشی به روز و بومی شده برای مناطق مختلف کشور، تولید محتوای مناسب برای شبکه‌های اجتماعی و بخشهای خارجی رسانه‌ها» از جمله مهمترین نکات مطرح شده از سوی مدیران رسانه‌ها بود
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین