کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اما و اگرهای درمان دارویی کرونا در ایران و جهان

20 فروردين 1399 ساعت 7:39

ویروس موذی و بی رحم کرونا مهمان ناخوانده ای است که از ماه دسامبر در سرزمین چشم بادامی های و بازار حیوانات دریایی ردپایش پیدا شد،‌ موجودی میکروسکوپی که اکنون می توان آن را قاتل شماره یک مردم جهان به حساب آورد.


 به گزارش "صدای بانک" ، حالا کرونا ویروس جدید  SARS-coV-2 بلای جان همه انسان ها شده و زندگی همه را از روال عادی خارج کرده است، میلیون ها دانش آموز دیگر رنگ و بوی مدرسه را تا مدت ها نمی بینند، صدای نشاط کودکان دیگر در گوشه گوشه شهر به گوش نمی رسد، گردش و تفریح و خرید به آرزوی در دور دست تبدیل شده است، بسیاری از مردم جهان از ترس ویروس کرونا پایشان را از خانه بیرون نمی گذارند و بسیاری به دلیل قرنطینه سطح 4 یا حکومت نظامی حق خروج از منزل را ندارند و در صورت خروج از منزل جریمه و زندان در انتظار آنها خواهد بود.

آخرین وضعیت کرونا در ایران و جهان
کرونا یک پاندمی یا همه گیری است،‌ تاکنون ویروس کرونا به 209 کشور دنیا سفر کرده است و انسان ها بی خطر از اینکه به ویروس آلوده هستند، ‌ویروس مهلک کرونا را برای مردم کشور خود سوغاتی برده اند، این ویروس کوچک و بزرگ و فقیر و غنی نمی شناسد و برای ادامه حیات خود هر که در سر راهش باشد آلوده می کند و به همین دلیل است که در خانه ماندن بهترین راه برای مبتلا نشدن و در امان ماندن است.
بر اساس آخرین گزارش های ارسالی یک میلیون  347 هزار و 235 نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و به دلیل سرعت سرایت بالا آمار مبتلایان و کشورهای آلوده به سرعت در حال افزایش است و آمریکا، ایتالیا و اسپانیا رکورددار مبتلایان به کرونا در دنیا محسوب می شوند.
متاسفانه هر روز به شمار قربانیان ویروس کرونا در جهان افزوده می شود چرا که دارو و واکسن اختصاصی کرونا ویروس جدید کشف نشده است و تاکنون 74 هزار و767  نفر جان خود را از دست داده اند و کشور ایتالیا، اسپانیا و آمریکا بیشترین میزان مرگ و میر را در جهان ثبت کرده اند.
هر چند هر روز اخبار تلخ و ناگواری از کرونا در جهان مخابره می شود اما تاکنون 286 هزار و 234 نفر بهبود پیدا کرده اند و کورسوهای امیدی هم در درمان و ساخت واکسن به چشم می خورد، محققان در سراسر دنیا در حال تحقیق و مطالعه برای کشف داروی موثر در درمان و واکسن  SARS-coV-2 هستند چرا که به گفته بسیاری از ویروس شناسان کرونا مهمان همیشگی پاییز و زمستان سال های آینده خواهد بود و این مسئله اهمیت تولید دارو و واکسن را دو چندان می کند.
تا 17  فروردین مجموع بیماران کووید19 در کشور به 58 هزار و 226 نفر رسید و از وجود 3 هزار و 603 نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده ایم، خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون 22011 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
تا کنون189 هزار و 790 آزمایش تشخیصی کووید 19 در کشور انجام شده است.

آزمایش 2 واکسن کرونا در فاز انسانی
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) تاکنون تنها دو واکسن یک مورد در پکن چین و یک مورد در ایالات متحده آمریکا وارد فاز نخست مطالعه بالینی انسانی شده‌اند و ۶۰ واکسن دیگر همچنان در مرحله مطالعات پیش‌بالینی قرار دارند.
طبق اعلام WHO واکسن COVID-19 احتمالا بین ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده ساخته خواهد شد اما هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد.
اکنون مطالعات بالینی بسیاری در دنیا برای درمان کووید 19 یا بیماری کرونا در دست مطالعه است و ایران با 54 مطالعه بالینی در صدر جدول قرارد و در رتبه بعدی کشور ایتالیا با 25 مطالعه قرار گرفته است.

درمان کرونا در ایران
در ابتدای شیوع کرونا در ایران رژیم درمانی دو دارویی در بیماران سرپایی  با داروهای اسلتامیویر وهیدروکسی کلروکین/کلروکین و رژیم درمانی سه  دارویی در بیماران بستری از اسلتامیویر، هیدروکسی کلروکین/کلروکین، کلترا ( لوپیناویر/ریتوناویر)  و رژیم چهار دارویی در بیماران بستری بدحال اسلتامیویر، هیدروکسی کلروکین/کلروکین،  لوپیناویر/ریتوناویر   و ریباویرین مورد استفاده قرار می گرفت اما پس از بررسی ها مشخص شد که اسلتامیویر تاثیری در درمان بیماران کرونایی ندارد و این دارو از دروتکل درمان بیماران کرونایی خارج شد.


بعد از گذشته یک ماه یکی از پزشکی بیمارستان مسیح دانشوری اعلام کرد که از داروی اویگان یا فاویپراویر برای درمان بیماران کرونایی استفاده کرده اند و این دارو اثربخشی بسیاری در بهبود عوارض کرونا دارد اما وزارت بهداشت این دارو را در اختیار پزشکان قرار نمی دهد و این موضوع جنجال های بسیاری به دنبال داشت.
نخستین مطالعه بر روی درمان فاویپروایر را چینی ها در درمان کرونا انجام داده بودند اما این دارو در درمان آنفلوانزا در ژاپن تولید شده است و مورد استفاده قرار می گیرد و نکته قابل توجه این است که این مطالعه چند روز پس از انتشار به دلیل درخواسن نویسنده حذف شد.
به دنبال جنجال های رخ داده و اظهار نظر برخی پزشکان درباره اثربخشی فاویپراویر در درمان کرونا،  دارووارد فاز بالینی درمان کرونا و تولید آزمایشگاهی در ایران شد.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو  درباره داروی فاویپراویر اظهار کرد: داروی اویگان یا فاوپیراویر یک برند ژاپنی است و نتایج نشان داده که در درمان برخی از بیماران توانسته طول بستری را کوتاه کند ونتایج کارآزمایی بالینی این دارو تا چند روز آینده اعلام می شود.
او ادامه داد: این دارو علیرغم نتایج مثبت اولیه، هنوز توسط آژانس‌های بین المللی دارویی دنیا برای درمان بیماری کووید ۱۹ تائیدیه نگرفته است.
غلامحسین مهرعلیان افزود: در اواخر اسفند سال قبل این دارو را در اختیار تیم تحقیقاتی کشور قرار دادیم و هم‌اکنون هم منتظر نتیجه نهایی شدن و تائیدیه آن هستیم.
وی گفت: برای اینکه زمان را از دست ندهیم، از هفته دوم اسفند رایزنی‌هایی برای تامین این دارو در کشور در صورت تائید اثربخشی انجام دادیم اما با توجه به کمبود این دارو و قیمت بسیار بالای آن، از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان مواد اولیه این دارو را تولید و حدود ۵ هزار قرص را در مقیاس آزمایشگاهی ساختیم و در صورت دریافت تائیدیه نهایی آماده تولید انبوه این دارو هستیم.

ایران و 9 کشور مجری مطالعات دارویی سازمان بهداشت جهانی در کرونا
تاکنون سازمان جهانی بهداشت WHO، چهار دارویی را که بیش‌تر از همه برای درمان COVID-19 مناسب به نظر می‌رسند، در یک کارآزمایی بزرگ (megatrial) جهانی مورد بررسی قرار داده است تا اثربخشی این داروها مشخص شود..
این داروها شامل ترکیب دارویی که در حال حاضر برای HIV استفاده می‌شود (lopinavir و ritonavir که با نام تجاری Kaletra شناخته می‌شود)، داروی درمان مالاریا که اولین بار در زمان جنگ جهانی اول استفاده شد (chloroquine و hydroxychloroquine)، یک داروی ضد ویروس ابولا (remdesivir ) و ترکیبی از Ritonavir/ lopinavir و اینترفرون بتا هستند.
ایران که از بزرگترین ظرفیت تحقیقات پزشکی در منطقه و در بین کشورهای اسلامی برخوردار است،  با 12 تیم پژوهشی به مطالعه بزرگ کارآزمایی بالینی سازمان بهداشت جهانی پیوسته است.
کشورهای ایران، آفریقای جنوبی، آرژانتین و کشورهای اروپایی فرانسه، اسپانیا، آلمان، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ و انگلستان تاکنون به این مطالعه پیوسته‌اند.
با توجه به نمونه های در اختیار کشورها انتظار می رود تا 2.5 ماه آینده نتایج اولیه این کارآزمایی مشخص شود.

تازه های درمان کرونا در جهان
سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA ) مجوز مصرف اورژانسی دو داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین را برای درمان بیماران بستری شده مبتلا به COVID-19 صادر کرده است، این دو دارو تاکنون برای درمان مالاریا و برخی بیماری‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گرفتند.
پزشکان و محققان برجسته‌ای در کانادا، اسپانیا و همچنین تیم زیست شناسی عفونی ایرانی در سوئد موفق به ساخت یک داروی آزمایشی به نام hrsACE2  برای درمان کرونا شده اند.
مکانیسم اثر این دارو از طریق انسداد گیرنده ACE2 (گیرنده‌ای که ویروس با اتصال به آن می‌تواند وارد سلول شود) انجام می‌گیرد.
محققان در ماکت‌های مهندسی نشان دادند که این ویروس مستقیماً می‌تواند رگ‌های خونی انسان و کلیه‌ها و ارگانوئید‌هایی که از سلول‌های بنیادی انسان رشد می‌کند آلوده و تکثیر شود.
دانشمندان استرالیایی اعلام کردند: داروی Ivermectin که چند دهه است برای درمان عفونت‌های انگلی مانند بیماری گال و رفع شپش سر تجویز می‌شود، ممکن است در درمان کروناویروس جدید نیز موثر باشد
به گفته این دانشمندان این دارو روی سلول‌های آلوده به کروناویروس جدید تست شده و مشخص شد که بعد از گذشت ۴۸ ساعت میزان ویروس در سلول تا ۹۹.۸٪ کاهش یافته و بعد از گذشت ۷۲ ساعت بطورکامل از سلول حذف شده است.
کمپانی نوارتیس برنامه دارد که داروی Ruxolitinib را در بیماران.  covid_19 مورد ارزیابی کلینیکی قرار دهد.
دو شرکت داروسازی سانوفی و رجنرون یک مطالعه بالینی داروی آرتریت روماتوئید خود به نام Kevzara (ساریلومب) را به عنوان یک درمان احتمالی کروناویروس برای بیماران خارج از آمریکا توسعه دادند.
حالا مطالعه بالینی این دارو به عنوان یک مونوکلونال آنتی‌بادی علاوه بر آمریکا، در کشورهای ایتالیا، اسپانیا، آلمان، فرانسه، کانادا و روسیه نیز آغاز شده است.
کمیسیون ملی بهداشت چین دارویی به نام Tan re Qing را برای مصرف بیماران COVID-19 توصیه کرده که این دارو برگرفته از طب سنتی این کشور بوده و محتویات آن باعث خشم حامیان حقوق حیوانات شده است. این دارو شامل صفرا خرس، شاخ بز و سه گیاه دارویی است.
امید است که هر چه سریعتر داروی درمان کرونا در دنیا ساخته شود تا بیماران کمتری جان خود را از دست بدهند و بتوان ویروس مرگبار کرونا را شکست داد.

نیلوفر احدیان پور
 
 


کد مطلب: 7058

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/7058/اما-اگرهای-درمان-دارویی-کرونا-ایران-جهان

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com