کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بنیانگذار "آمازون" چگونه درآمدزایی می‌کند؟

24 ارديبهشت 1399 ساعت 11:15

جف بزوس بنیانگذار شرکت آمازون از سال ۲۰۱۷ تاکنون در صدر فهرست ثروتمندترینها در جهان قرار دارد.


  به گزارش "صدای بانک" ،  جف بزوس برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ به فهرست ۱۱۰ فرد ثروتمند جهان مجله فوربز راه پیدا کرد در آن زمان ثروت وی به ۸.۲ میلیارد دلار رسیده بود و در سال ۲۰۱۵ با افزایش ثروت وی به ۵۸.۴ میلیارد دلار بزوس به ۵۰ نفر اول این فهرست راه پیدا کرد.
سرانجام جف بزوس در سال ۲۰۱۷ توانست از بیل گیتس پیشی بگیرد و به رتبه ثروتمندترین فرد در دنیا دست پیدا کند و تاکنون نیز توانسته است این مقام را حفظ کند؛ ثروت وی در اوریل سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۱۱۷.۲ میلیارد دلار تخمین زده شده است.
مادر جف در حالی که جف ۵ سال بیشتر نداشت برای رهایی از بی‌خانمانی با یک مهاجر کوبایی به آمریکا مهاجرت کرده بود و جف بزوس پس ازدواج مادرش به فرزندخواندگی گرفته شد و پدرخواندهٔ جف پس از پایان تحصیل در شرکتی به نام اکسون به عنوان مهندس آغاز به کار کرد.
جف در رشته علوم رایانه و مهندسی برق در دانشگاه پرینستون در سال ۱۹۸۶ به عنوان دانشجوی ممتاز از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد و به فکر ساخت یک وبگاه برای معرفی عناوین کتاب‌ها افتاد.
جف نام  ورد و طلسم را برای وبگاه برگزید اما دوستانش او را متقاعد ساختند که این نام مناسبی نیست و سرانجام نام آمازون را برگزیدند که برگرفته از رود آمازون بزرگترین رود جهان است و جف نیز باور داشت که وبگاه کوچکش روزی به بزرگترین کتابخانه جهان بدل خواهد شد.
شرکت آمازون در ابتدا با عنوان فروشگاه کتاب مشهور شد اما بعدها اقدام به فروش محصولات نو یا دست‌دوم از طریق اینترنت نمود و اکنون نیز طیف گسترده‌ای از کالاها و محصولات را توزیع می‌کند که از کتاب، سی‌دی و دی‌وی‌دی، بسته‌های نرم‌افزاری تا تجهیزات الکترونیکی و وسایل خانگی، کیف، کفش و انواع لباس را در بر می‌گیرد.
آمازون که به عنوان بزرگترین کتابفروشی آنلاین دنیا شناخته می‌شود؛ در سال ۲۰۱۴ معادل ۶۳ درصد فروش آنلاین کتاب و ۴۰ درصد کل فروش کتاب دنیا را از طریق خرده فروشی به دست آورد.
در حال حاضر جف بزوس بزرگترین سهام دار شرکت آمازون است و ۱۶ درصد سهام این شرکت را در اختیار دارد؛ خانواده بزوس نیز از طریق سهام آمازون یک شرکت که در زمینه آموزشی فعالیت می کند را راه اندازی کرده اند که ۱۱ میلیون دلار برای آغاز به کار این شرکت هزینه کرده اند.
 
از میان دیگر دارایی های بزوس که وی از آن طریق کسب درآمد می کند می توان به شرکت بلو اُرجین اشاره کرد که یک شرکت آمریکایی خصوصی فعال در زمینه هوافضا است.
این کمپانی اولین فضاپیما خود را در سال ۲۰۱۷ به فضا پرتاب کرد و تاکنون توانسته است ۶ عدد از آن فضاپیما برای ارسال به فضا بسازد؛ بزوس سالانه یک میلیارد دلار در این شرکت هزینه می کند و در سال ۲۰۱۸ هزینه سفر با فضاپیماهای این شرکت بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دلار بوده است.
وی همچنین در سال ۲۰۱۳ روزنامه واشنگتن پست را به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار خریداری کرد و برای اولین بار یک سال پس از خرید آن اشتراک اینترنتی ساکنان برخی از ایالت های آمریکا را برای این روزنامه رایگان کرد و شروع به گسترش سیستم عامل های تلفنی این روزنامه و بازسازی دیجیتال آن کرد تا اینکه واشنگتن پست به یک شرکت رسانه ای تبدیل شد و سرانجام پس از افزایش مخاطبان آنلاین این روزنامه در سال ۲۰۱۶ واشنگتن پست برای اولین بار پس از خرید بزوس در سال ۲۰۱۳ سودآور بود.
بزوس همچنین در شرکت های بی شماری سرمایه گذاری کرده است به طوری که وی یکی از اولین سهام داران کمپانی گوگل است و در سال ۱۹۹۸ نزدیک به ۲۵۰ هزار دلار در این کمپانی سرمایه گذاری کرد و ارزش سهام های وی تا امروز به ۳.۱ میلیارد دلار رسیده است؛ وی همچنین از جمله سهامداران شرکت های توئیتر، بیزینس اینسایدر، میکربات، دُمو و ریتینک است.
مکنزی بزوس همسر جف بزوس که در ماه جولای سال ۲۰۱۹ از همسر خود طلاق گرفت توانست برای اولین بار به فهرست ثروتمندان فوربز راه پیدا کند و در حال حاضر در جایگاه چهارم این فهرست قرار گرفته است و بنابر آخرین گزارش ها وی پس از طلاق از جف بزوس ۲۵ درصد از سهام های آمازون را که متعلق به جف بزوس بوده است به دست آورد.
۲۲۳۲۲۷

منبع: خبرآنلاین 


کد مطلب: 7821

آدرس مطلب :
https://www.sedayebank.com/news/7821/بنیانگذار-آمازون-چگونه-درآمدزایی-می-کند

صدای بانک
  https://www.sedayebank.com