به گزارش "
صدای بانک" ، این درحالی است که ارزش پرتفوی سهام عدالت نسبت به ابتدای زمان آزادسازی حدود ۷۵درصد افزایش داسته است و بر این اساس صاحبنظران توصیه میکنند سهامداران فعلا اقدام به فروش سهام خود نکنند.
امکان ازادسازی سهام عدالت از دهم اردیبهشت و امکان فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت برای سهامدارانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، از دهم خردادماه از طریق بانک ها و کارگزاریها فراهم شد. البته تعدادی از مشمولانی که از تاریخ ۱۵ تا ۲۹ خرداد سهام خود را آزاد کرده بودند، امکان فروش سهام خود را نداشتند.
بر این اساس، محدودیت فروش سهام نیز برای این افراد رفع شده است و درحال حاضر همه سهامدارانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردهاند میتوانند نسبت به فروش ۳۰ درصد سهام خود اقدام کنند تا کارگزاران بر اساس شرایط بازار و وضعیت سهم، سهام آنها را در بورس یا فرابورس بفرشوند و پول را در روزهای آینده به حساب شبای آنها واریز کنند.
این مباحث درحالی مطرح می شود که تعدادی از سهامدارانی که پیش از این اقدام به فروش سهام خود کرده بودند، هنوز یا پول حاصل از فروش سهام را دریافت نکردهاند یا فقط نیمی از آن را دریافت کردهاند.
در این راستا و بر اساس اطلاعاتی که در سایت شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه به نقل از سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت درج شده است، افرادی که شماره حساب شبای بانکی آنها صحیح، مورد تایید بانک مرکزی و فعال و شماره تلفن همراهشان نیز به نام خود فرد بوده، تمام وجه را در روزهای اول آزادسازی سهام عدالت دریافت کرده اند.
مشمولان سهام عدالت باید توجه داشته باشند که با ارائه شماره حساب شبا و تلفن همراه به نام خود از فرایند شناسایی مشتری نزد بازار سرمایه (ثبت نام در سجام، هویت سجام، ارائه مدرک و ...) معاف شدند.
در این میان برخی افراد همچنان با مشکل شماره تلفن همراه به نام خود روبرو هستند و برای برخی افراد نیز بانک مرکزی شماره شبای آنها را تایید نکرده است. حتی افرادی هستند که شماره شبای آنها تایید شده اما بیش از شش ماه است که حساب آنها راکد بوده و نمی توان وجه این افراد را به حسابشان واریز کرد.
از سوی دیگر سبد سهام عدالت سهامداران در برخی شرکت های کارگزاری قابل مشاده نیست و این مشکل زمانی برطرف خواهد شد که این شرکت ها سیستم های خود را بروز رسانی کنند.
منبع: ایسنا