تاریخ انتشاردوشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۷
کد مطلب : 11245

تاثیر قابلیت آینده پژوهی بر عملکرد نوآوری منابع انسانی در سازمان های دانش بنیان

دکتر مرجان خوئینی ها /مشاور کسب و کار
۰
plusresetminus
شرکت ها برای رسیدن و حفظ یک موقعیت برتر در محیط رقابتی باید قابلیت خود را در پیش بینی بازار تقویت کنند؛ توانایی احساس کردن و پیش بینی کردن رویدادها و روندهای بازار پیش از سایر رقبا. به گفته دیگر، در شرکت هایی که قابلیت آینده پژوهی بازار در آن ها قوی تر است، “فرآیند جمع کردن، تفسیر کردن، و استفاده کردن از اطلاعات بازار به صورت منظم تر، هوشمندانه تر، و قابل انتظارتری در مقایسه با سایر شرکت ها صورت می گیرد”.
تاثیر قابلیت آینده پژوهی بر عملکرد نوآوری منابع انسانی در سازمان های دانش بنیان
 در شرکت هایی که قابلیت آینده پژوهی بازار در آن ها قوی تر است، “فرآیند جمع کردن، تفسیر کردن، و استفاده کردن از اطلاعات بازار به صورت منظم تر، هوشمندانه تر، و قابل انتظارتری در مقایسه با سایر شرکت ها صورت می گیرد”.
اگرچه جهت گیری بازار، قابلیت آینده پژوهی بازار را نیز در بر دارد، اما پژوهش ها نشان می دهند که جهت گیری بازار به تنهایی نمی تواند مزیت های رقابتی در بازار را در شرکت ها ایجاد کند، زیرا به جای “پیش بینی” روندهای بازار، بیشتر بر “شناسایی” آن ها تمرکز دارد. اغلب پژوهش های پیشین، جهت گیری بازار و نیز شناسایی روندهای فعلی را بررسی کرده اند. از این رو، هنوز دانش ما در مورد قابلیت آینده پژوهی موقعیت های بازار در آینده تکمیل نشده است. این پژوهش می کوشد با بررسی قابلیت آینده پژوهی یک شرکت، در این مورد مطالعه کند. قابلیت آینده پژوهی شرکت، یک قابلیت سازمانی است که شرکت تغییرات قریب الوقوع در بازار را پیش از اینکه برای رقبا نیز آشکار شود، پیش بینی کند. این قابلیت مزایای زیادی برای شرکت دارد از جمله اینکه به شرکت کمک می کند بصیرت و بینش بیشتری نسبت به موقعیت های بازار در آینده داشته باشد و پیش بینی کند کدام یک از روندهای بازار می تواند توسعه بازار در آینده را تضمین نماید، و چه منابعی در آینده مورد نیاز خواهند بود. آنچه در این پژوهش بررسی شده این است که شرکت باید چه محصولاتی تولید کند تا به نیازهای مشتری در آینده پاسخ دهد. این پژوهش می کوشد به مدیران اطلاع دهد که کدامیک از ویژگی های سازمان می تواند قابلیت شرکت در پیش بینی آینده را تقویت نماید. از این رو، پیامدهای محصول جدید شرکت که از قابلیت آینده پژوهی شرکت برگرفته بررسی شده اند. سازه های انتخاب شده به عنوان تعیین کننده های قابلیت آینده پژوهی بازار از نظریه قابلیت پویایی برگرفته شده اند؛ لذا بر پردازش اطلاعات سازمان، فرهنگ یادگیری، و تاثیرات ناشی از همکاری/وحدت که توانایی های سطح پایین تر افراد و تیم های شرکت را رشد داده و آن را به توانایی سطح-سازمانی و پویا می رساند، تمرکز دارد. جامعه آماری تحقیق حاضر را اعضای هیئت علمی و موسس، کارکنان توسعه و طراحی و بازاریابی و فروش شرکت های دانش بنیان مرکز رشد طب بازساختی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پارک علم و فناوری مستقر در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تابستان سال 1395 تشکیل داده است. در این پژوهش برای گردآوری داده های آماری از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای بررسی فرضیه های تحقیق از مدل معادله یابی ساختاری و برای سایر یافته های تحقیق از آزمون های مقایسه میانگین یک گروهی__و مقایسه میانگین رتبه دو جامعه مستقل استفاده شده است. پردازش اطلاعات سازمانی که فرض می شود تاثیر مثبتی بر قابلیت پیش بینی شرکت دارد، از مولفه های اسکن کردن فعال، تجربه بازار، و همکاری با کاربران رهبر تشکیل شده است. تاثیر پردازش اطلاعات بر قابلیت آینده پژوهی بازار، به فرهنگ یادگیری سازمان)جهت گیری آینده و جهت گیری یادگیری( و ارتباط درون-بخشی که بر همکاری و یکپارچگی اطلاعات توزیع شده در بخشهای های مختلف سازمان تاثیر می گذارد، بستگی دارد. قابلیت یک شرکت برای استفاده بلندمدت از مزایای رقابتی، به استفاده از بینش بستگی دارد. بینش نیز به نوبه  خود از قابلیت پیش بینی شرکت برای خلق منابع مزیتی جدید برگرفته می شود. شرکت هایی که قابلیت آینده پژوهی قوی دارند باید برای خلق منابع ارزشمند، از این قابلیت استفاده کرده و تغییرات ایجاد شده در بازار را پیش بینی کرده و بر اساس آن، محصولات و خدمات نوینی ارائه دهند که به نیازهای مشتریان پاسخ دهد.
ادامه دارد...
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین