یکی از چالشهایی که به نظر میرسد بانکها در سال ۹۸ با آن مواجه شوند، رقابت بر سر جذب سپرده و بازی با نرخ سود است که گاها به دور زدن بانک مرکزی ختم میشود.
در سال های اخیر با ورشکستگی برخی موسسات مالی و در نتیجه بدبینی حاصل از آن به شبکه بانکی باعث شد تا بانک ها در دور رقابت با یکدیگر قرار بگیرند. این موضوع که در کنار کاهش درآمدهای بانکها از محل پرداخت تسهیلات ، به افزایش زیان بانکها منجر شد که می توان رقابت بانک ها برای جذب منابع مالی در سال آینده را از هم اکنون پیشبینی کرد.
اما اینکه این منابع در چه محلی استفاده شود و به دست تولیدکنندگان و صنعتگران واقعی برسد یا خیر، موضوعی است قابل توجه؛ از سویی بانکها طی سالهای اخیر با غده سرطانی به نام مطالبات معوق مواجه هستند.
اگرچه دولت دوازدهم تلاش کرد با تصویب یک سری لوایح قانونی و اقدامات از زیر بار این بدهی خلاص شود اما همچنان سیستم بانکی با مشکلاتی مواجه است و ترازنامه بانکها در سالهای اخیر حاکی از زیان انباشته است که بی شک در سال ۹۸ هم همراه نظام بانکی خواهد بود.
با در نظر گرفتن تمامی مشکلاتی که سیستم بانکی با آن دست و پنجه نرم میکند، بی شک سال ۹۸ هم حال و روز بانکها تعریفی نخواهد بود و با کاهش نرخ سود بانکیها و همچنین انجماد دارایی بانکها، تنگنای مالی بانکها و به دنبال آن بنگاههای اقتصادی در سال 9۸ ادامه خواهد داشت.
اما با عرضه فعالانه پایه پولی از طریق کاهش نرخ سود در بازار بین بانکی توسط بانک مرکزی و اقدامات دولت در جهت تسویه بدهیهای خود و پیمانکاران به بانکها، می توان به میزان زیادی به بهبود ترازنامه بانک ها در سال۹۸ و رهایی از خطرات بسیاری امیدوار بود.